Voorheen at ik over het algemeen alleen als ik honger heb. En als dat betekende dat ik om half 4 mijn ‘lunch’ aan het verorberen was, dan was dat maar zo. Voor mij ging de gedachte ‘Ojee, het is 12 uur, dus nu moet ik lunchen’ dus niet op. Nee, ik at zoveel mogelijk op gevoel, oftewel, wanneer mijn buik aangaf dat het etenstijd was. Het nadeel daarvan was, dat het me vaak over kwam dat ik (veel) meer at dan me lief was en dat ik regelmatig een eetbui had. Ik begreep het niet zo goed, want ik had toch geleerd dat het beter is om eten als je honger hebt in plaats van de klok dat te laten bepalen?
Ik heb hier best een tijdje mee gestoeid totdat ik Human Design ontdekte en ik erachter kwam dat het voor mij helemaal niet de bedoeling is om gevarieerd (dus elke dag op een ander tijdstip) te eten. Er ging een wereld voor me open!
Misschien denk je nu, huh Human Design? Nog nooit van gehoord! Ik tot ongeveer een jaar geleden ook niet. Maar inmiddels ben ik zó enthousiast, ik kan niet meer zonder. Het heeft mijn hele leven op een positieve manier veranderd.
Human Design kun je heel kort gezegd zien als de blauwdruk van jouw leven. Het is als het ware jouw eigen unieke gebruiksaanwijzing gebaseerd op jouw precieze geboortemoment. Hierin staat onder andere vermeld wat jouw eigenschappen zijn, voor welke valkuilen je mag opletten, wat je wijsheden zijn en ook hoe je het beste beslissingen kunt nemen.
En in mijn eigen Human Design blauwdruk staat dus ook dat ik beter structuur in mijn voedingspatroon aan kan brengen. Eten op gezette tijden dus en het liefst regelmatig van hetzelfde voer. Dat was weer even een omschakeling de andere kant op, want zo had ik het helemaal niet geleerd. Mijn lerares heeft de uitspraak ‘variatie is het toverwoord’ hoog in het vaandel staan, maar dat gaat dus niet voor iedereen op. Voor mij in ieder geval niet.
Wat deze informatie met tot dusver heeft opgeleverd? In ieder geval rust, want ik hoef niet meer zo met eten bezig te zijn. Ik weet dat ik gewoon regelmatig mag eten en dat ik geen moeilijke fratsen hoef uit te halen om elke keer iets anders op mijn bord te toveren. Daarnaast ervaar ik tussendoor ook minder trek, waardoor ik niet zo snel meer naar chocolade graai. Win-win situatie dus. En weet je wat het mooie is? Ik ben hierin niet de enige! Andere vrouwen die ik vertel over Human Design zijn net zo enthousiast als ik.
Laura Nijman
Laatste berichten van Laura Nijman (toon alles)
- Omgaan met hypoglykemie, persoonlijk verhaal - 13 september 2022
- Hoe kun je het jezelf makkelijker maken? - 2 juli 2022
- Human Design eetregels voor jouw beste spijsvertering - 13 mei 2022
Laura zegt
Dag Louis,
ieder zijn meug inderdaad ;- ) Net als dat ik u niet wil bekeren hoor. Verre van, laat iedereen vooral dat doen wat goed voelt, zeker als het om voeding gaat.
Het enige dat ik wil toevoegen dat Human Design géén hype is op voedingsgebied. Het is een super uitgebreid systeem wat inzicht geeft in hoe iemand werkelijk is, van nature. Vandaar de term ‘blauwdruk’. Met welke kwaliteiten iemand geboren is en voor welke valkuilen iemand mag opletten, en nog zoveel meer. En slechts een heel klein stukje daarvan vertelt iets over hóe iemand het beste zou kunnen eten, dus niet wát iemand zou moeten eten. Daarin delen we dan weer de interesse in orthomoleculaire voeding en supplementen.
Ik wens u nog een mooie dag toe.
Groetjes, Laura
Louis zegt
Dag Laura,
Human design blauwdruk of HDB dus.
Realiseer je je dat dit de zoveelste hype is op gebied van eten.
Mijn lieve eega (3 jaar geleden overleden) had in onze bibliotheek (we kochten veel boeken) had op zijn minst een 15 tal verschillende eetsystemen. En er waren erbij die mekaar tegenspraken.
Toendertijd waren die boeken in de mode…..en je zag ze ook verdwijnen uit de belangstelling. Ik ben dus supersceptisch
over al dat gedoe.
Ik ben inmidels 82 geworden….en heb dus altijd zeer gevarieerd gegeten…ook oosterse keuken bijvoorbeeld. Neem daarbij
dat ik al bijna 60 jaar amateur kok (met een boel ervaring) ben en dat familie en vrienden hunkeren naar een uitnodiging
om te komen eten. Hoe kun je nou , met altijd hetzelfde te eten echt gezond blijven. Dus HDB is de zoveelste hype en wat ik niet begrijp is dat intelligente mensen daarin stinken.
Net als ik geloof je in de orthomoliculaire geneeskunde.
Met ouder te worden vertraagt de produktiecapaciteit van het lichaam wat betreft oligoelementen, vitamines en andere
stoffen die het lichaam nodig heeft. Je kunt dat opvangen door dingen te eten die deze elementen bevatten.
Dikwijls is dat niet voldoende. (zeker niet als je HDB gaat toepassen).
Sinds 30 jaar nu pas ik bepaalde principes van de orthomoleculaire geneeskunde ; ontbrekende elementen vervangen door supplementen. Het is alweer 15 jaar geleden dat ik nog een dokter gezien heb en ik verfoei de farmaindustrie (bijwerkingenfabrieken). Voor mij enkel fyto en homeotherapie en de onlangs ontdekte (door mij dan) mucotherapie.
Deze geneeswijze is sins vele eeuwen in gebruik in het verre oosten en India.
Het is niet mijn bedoeling je te bekeren tot wat dan ook .Ieder zijn meug, nietwaar ?
Waarom dan al dat schrijfsel ?
Het is alleen maar de allerindividueelste expressie van een allerindividueelste emotie……zei ooit een Nederlander wiens naam ik vergeten ben.
Groetjes uit Portugal
Louis Govaert