Tijd voor alweer mijn 2e blogpost als gastblogger. Dit keer een heerlijke frisse groente omelet. Zo gemaakt en eigenlijk kun je elke groente die je over hebt gebruiken maar deze combinatie is toch wel mijn favoriet.
Ik eet dit altijd graag tijdens de lunch na het sporten om te zorgen dat ik voldoende eiwitten binnen krijg om zo spiermassa op te bouwen. Op instagram krijg ik altijd heel veel positieve reactie op mijn omeletjes dus hopelijk worden jullie ook fan!
Recept – Frisse Groente Omelet
Duur: 10 minuten
De ingrediënten:
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 eetlepels hüttenkäse
- 1 plakje kipfilet
- 1/5 courgette
- 1/4 rode paprika
- 3 kastanje champignons
- ½ tomaat
- Handje rucola
- Zout en Peper
- 1 tl Roomboter
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Snijd alle groenten en het plakje kipfilet in stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig vuur en doe als eerst de champignons en courgette in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak totdat deze gaar zijn. Voeg gedurende de laatste 2 minuten de paprika en tomaat toe.
- Klop ondertussen in een kom het ei met het eiwit en de hüttenkäse en roer vervolgens de in stukjes gesneden kipfilet erdoorheen. Verwarm de roomboter in een middelgrote koekenpan op laag tot matig vuur. Giet het eimengsel in de pan wanneer de boter gesmolten is. Bak zo’n 3 tot 4 minuten of totdat de onderkant licht bruin is. Draai de omelet dan voorzichtig om en bak nog zo’n 2 minuten aan de andere kant totdat deze kant ook een mooi kleurtje heeft, maar de omelet wel nog luchtig is.
- Leg de omelet op een bord. Leg dan de groenten op de ene helft van de omelet samen met wat verse rucola. Klap de omelet dubbel en je heerlijke frisse groente omelet is klaar.
Eet smakelijk!
Debbie
Laat een reactie achter