Knoflookboter, lekker bij de bbq op een stokbroodje. Echter de knoflookboter in de supermarkt bevat vaak E621. Onnodig, je kan hem zelf zo lekker maken. En het kost niet eens veel tijd om deze gezonde knoflookboter te maken.
Ingrediënten
- 70 gram roomboter (ongezouten)
- eetlepel peterselie, fijngehakt
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- klein beetje citroensap
- zeezout, grof gemalen
Bereiding
De roomboter bij kamertemperatuur zacht laten worden. Vervolgens de overige ingrediënten erbij en door elkaar roeren. Overbrengen in een mooi kommetje en tot gebruik in de koelkast bewaren. Heel simpel dus!
Met dank aan Andrea van kookstudio 4Pure. Zij heeft ons dit heerlijke recept toegestuurd.
Onze tips
Kruidenhakker
Maak voor het hakken van fijne kruiden gebruik van handig gereedschap, zoals bijvoorbeeld de kruidenhakker van Bodum. Ziet er nog mooi uit ook!
Dan zegt
Heel lekker! Ik heb deze ook geprobeerd, ook aan aanrader. https://knoflookboter.nl/zelf-knoflookboter-maken/
Lekkere recepten heb je trouwens! Duimpje omhoog.
Arjan zegt
En wat is er tegen op het gebruik van E621?
Dit is gewoon veilig bevonden en alle enge ziektebeelden die hiermee in verband zijn gebracht op pseudo-wetenschappelijke wijze zijn nooit bewezen.
N. Oudshoorn zegt
Ik heb m gemaakt maar vond m veel te scherp. Zelfde hoeveelheid r.boter toegevoegd smaakte beter. Kleine teentjes gebruiken dus.
jeanny zegt
hallo……ik vind het vreemd. Ongezouten boter kopen en dan toch zout gebruiken !!
Vanessa zegt
Hi Jeanny,
Goede opmerking. Andrea heeft dit recept naar ons gestuurd. Ik denk dat het net zo goed kan met gezouten boter.
Succes,
Vanessa
José zegt
Grof zeezou geeft een andere smaaksensatie dan gezouten roomboter.