Vis eten is erg gezond en veel mensen doen dit toch eigenlijk te weinig… Een reden om weer eens een visrecept te posten dat het hele gezin lekker zal vinden.
Vanessa heeft een soortgelijk visrecept ook al een keer gemaakt en dit is weer een andere variant.
Ingrediënten:
- 100 g havermout
- 2 stukken koolvis
- 2 tl dille
- 1 el olijfolie
- water
Bereiding van deze gezonde vissticks:
Maal de havermout fijn met een keukenmachine tot meel. Snijd de 2 stukken koolvis verticaal door midden zodat je er 4 hebt. Bestrooi ze met dille. Doe de vermaalde havermout in een afsluitbare bak.
Maak de stukken vis nat met een beetje water. Leg de stukken vis in de bak met havermout. Sluit de bak af en schud het door elkaar tot de stukken vis helemaal bedekt zijn met het havermoutmeel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle kanten van de vis ongeveer 2 minuten. Haal daarna de vis voorzichtig uit de pan en legt ze per 2 weer in de havermout.
Schud of bedek de stukken vis nog een keer. Je bakt ze nu per kant op laag vuur in ongeveer 5/10 minuten bruin gaar. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld basilicum mayonaise!
Eet smakelijk!
(Red) Dit heerlijke recept hebben wij van Annemiek! Ze heeft nog veel meer gezonde recepten op haar Facebookpagina Mooi Gezond staan.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter