• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Gevulde fruitrepen

Gevulde fruitrepen

Gepubliceerd op: 19 mei 2016 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Dit recept voor gezonde gevulde fruitrepen is een heerlijk tussendoortje en geeft direct energie. Bovendien zijn de fruitrepen vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers!

Gevulde fruitrepen, lekker en gezond recept

Ingrediënten:

  • 75 g havermout
  • 50 g pecannoten
  • 2 el honing
  • 2 el water

Vulling:

  • 50 g gedroogd fruit (ik heb gedroogde aardbeien, ongezwavelde abrikozen, dadels, rozijnen en goijbessen gebruikt)
  • 1 el honing
  • 1 el water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout en de pecan noten fijn met een keukenmachine tot het de structuur krijgt van meel. Voeg hierna de honing en het water toe. Maal het ongeveer 5 minuten door met de keukenmachine tot er een soort deeg ontstaat, het moet dus niet meer kruimelig zijn.

Als het kruimelig blijft kun je evt nog wat honing of water toevoegen. Kneed er vervolgens een bal van. Maak de keukenmachine schoon en vul deze nu met het gedroogde fruit, de honing en het water. Maal dit in 5 minuten tot een kleverige massa.

Verdeel de bal 6 stukken. Druk ze met je hand plat in een ovale vorm. Leg nu de vulling verticaal op het deeg, hou bij de zijkanten ongeveer 2/3 cm over en aan de voor en achterzijde 3/4 cm.

Rol de fruit repen dicht en druk de voor en achterzijde dicht. Druk ze bovenop iets aan met je vingers, zodat ze wat platter worden. Bak de fruit repen af in 20/25 minuten. Ze zijn heerlijk!

Eet smakelijk!

—

Wij hebben dit artikel gekregen van onze gastblogger Annemiek. Meer informatie over haar vind je hier beneden! 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of bijgerecht | Gezond recept
    Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of…
  • Recept Feel-Good Gezonde Chocoladerepen
    Recept Feel-Good Gezonde Chocoladerepen
  • Recept kabeljauw met zoete aardappel, paddenstoelen en prei
    Recept kabeljauw met zoete aardappel, paddenstoelen en prei
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Annemiek eekelder, gedroogd fruit, gevulde fruitrepen, havermout, honing, pecan noten, recept, tussendoortje

Lees Interacties

Reacties

  1. Rachel zegt

    4 februari 2017 om 18:37

    Hi Annemiek,

    Wat makkelijk en gezonde recepten. Ik krijg ideeën gezonde tussendoortjes te maken

    Beantwoorden
  2. Irene zegt

    28 november 2018 om 13:06

    Leuk recept. Alleen honing is niet vegan…

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Waarom co-enzym Q10 slikken?
  • Boekreview WAYOOH!, origineel en nieuw kookboek van Ramon Beuk
  • Wat is de oorzaak van jullie relatieproblemen?
  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven