Ik ben gek op gerechten uit India. De prachtige kleuren komende van mooie kruiden als saffraan en kurkuma. Het enige nadeel is dat je bij gerechten als Lam Korma of Chicken Tikki Masala wel echt even de tijd moet hebben voor het bereiden. Daarom heb ik deze keer gekozen voor een super snel gerecht met de authentieke smaken van India. Namelijk een Indische broodsalade met quinoa. Heerlijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 5 el kokosolie
- 200 g paneer (Indische kaas) of feta
- 2 tl gemalen komijn
- 3 tl kerriepoeder
- een bosje koriander
- 1 bloemkool
- 1 bos radijs
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 8 el quinoa
- 2 pakken naanbrood (knoflook & koriander)
Bereiding
Kook de in kleine roosjes gesneden bloemkool met wat zout in 3 minuten. Afgieten en uitlekken.
De koriander mag grof gesneden en de radijsjes in vieren. Wok daarna de kerriepoeder en komijn met 2 el olie in een wok, 1 minuut lang. Doe dan de quinoa erbij en bak dit geheel 3 minuten. Doe dan de bloemkool erbij en wok 2 minuten lang op hoog vuur.
Je hoeft de wok niet schoon te maken voordat je de rest van de olie in de wok opwarmt. Scheur de naan in stukjes bak deze ook 3 minuten. Het brood mag bij de bloemkool in een schaal. Doe de koude tomaatblokjes, radijs en koriander erbij.
Tot slot mag je de kaas erover doen.
Eet smakelijk!
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
Laat een reactie achter