Ik houd ervan om noodles te maken. Super makkelijk en snel klaar en ook nog eens gezond! Ik gebruik altijd glutenvrije noodles gemaakt van bruine rijst. En voor dit keer heb ik een lichte, lente variant gemaakt.
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 portie
- 80 g glutenvrije noodles (bijv. van Slimpasta)
- 1 kipfilet
- 1 tl cajun kruiden
- 1 tl nigella zaad
- 1 el chili saus
- 5 radijsjes
- 5 kastanje champignons
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 el sojasaus
- 1/2 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook
- peper & Zout
- olijfolie
Bereiding
- Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kip in stukjes van gelijke grootte en meng met peper, zout en de cajun kruiden. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de kip in 8 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwarm nog een eetlepel olijfolie in een kleine wok pan en doe de knoflook en gesneden champignons in de pan. Voeg na 4 minuten de rest van de groenten toe en bak tot ook de paprika zacht is. Doe dan de sojasaus en vissaus erbij en bak nog een minuutje.
- Giet de noodles af wanneer deze klaar zijn. Meng met 1 el sesamolie en bak de noodles in een grote koekenpan op matig vuur in een paar minuten krokant.
- Wanneer de kip gaar is zet je het vuur laag en doe je de chili saus en nigella zaadjes eroverheen. Goed roeren en nog 1 minuutje laten staan.
- Serveer de groente bovenop de noodles en leg de kip daar weer bovenop.
Eet smakelijk!
Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Debbie van Healty living in Heals.
Laat een reactie achter