De lente komt eraan! Heerlijk. In ieder geval zo voelt het al een beetje.
En wat dan erg lekker en gezond is: een salade.
Door de gebruikte ingrediënten in deze salade geven het geheel toch nog een winters tintje.
Zo zie je maar weer dat lente en winter prima gecombineerd kunnen worden!
Ingredienten:
- Krop sla
- 2 sinaasappels
- 2 theelepels mosterd
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 55 gram Delfts Blauwe kaas (of een andere schimmelkaas)
- 50 gram walnoten
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 theelepel suiker
- 1/4 theelepel chilipeper
- 1/4 theelepel zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de walnoten, met de suiker, chilipeper, zout en 1 theelepel olijfolie. Spreidt ze uit op een bakplaat en laat ze in ongeveer 5 minuten in de oven knapperig worden.
- Schil de sinaasappels dik en snijdt boven een schaal partjes met een scherp mes eruit.
- Vang het sap op in de schaal.
- Meng dit sap met de mosterd, de 5 eetlepels olijfolie en wat zout en peper.
- Doe de sla in de glazen, brokkel de schimmelkaas boven de sla (op 1 glas na) en verdeel de sinaasappelpartjes. Zet in de koeling, het glas zonder kaas apart.
- Giet net voor het opdienen de dressing over de sla en hussel alles goed om. Verdeel daarover de walnoten.
Meteen opdienen om het alles er zo fris mogelijk uit te laten zien.
Dit heerlijke lente-recept is opgesteld door Andrea van kookstudio 4pure.nl. Klinkt heerlijk!
Laat een reactie achter