Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 venkel
- 2 sinaasappels
- 100 gr. verse munt
- 1/2 rode ui
- 2 el. citroensap
- 2 1/2 el. olijfolie
- zout
- peper
- suiker
Bereiding
Verwijder het hart uit de venkel en snijdt het in dunne reepjes. Snijdt vervolgens de ui in tweeën en snijdt dunne reepjes.
Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne schijven. Zorg dat bij het schillen het bittere wit verwijderd wordt. Verdeel de sinaasappels over de borden. Meng de ui en venkel en verdeel het over de sinaasappels. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, wat zout, versgemalen peper en een mespunt suiker. Druppel de dressing over de salade.
Ook lekker met kip:
Breng kippenbouillon (50 ml) net niet aan de kook. Leg 125 gram kipfilet in de bouillon en laat het, afgedekt, 15 minuten zachtjes garen. Scheur de kipfilet in reepjes en laat het afkoelen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024
Laat een reactie achter