• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Groene panzanella met boerenkool

Groene panzanella met boerenkool

Laatste update: 26 augustus 2015 - Door Isabel Boerdam | Leestijd ca. 2 minuten

GEpanzanelle-met-boerenkoolVandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een bijzondere variatie op de traditionele Italiaanse broodsalade. Nu met rauwe boerenkool, canellini bonen, venkel en doperwten! Een superfood panzanella dus.

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 2 grote bekers fijngesneden rauwe boerenkool
  • 1 blikje cannellini bonen
  • ½ venkelbol
  • 1 kleine beker diepvries doperwten
  • ½ ciabatta brood

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Voor de garnituur:

  • Handje onbewerkte pinda’s
  • Eventueel wat gekruimelde feta

Bereidingswijze

Begin met de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het sap en de rasp van de citroen, de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. Doe de venkel samen de boerenkool in een kom en giet de helft van de dressing erbij. Kneed de dressing met je handen door de boerenkool, voeg eventueel wat extra zout en peper toe, en laat gedurende 20 minuten marineren terwijl je de rest van de salade maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden, snij het ciabatta brood in kleine blokjes en bak ze gedurende enkele minuten tot ze knapperig zijn. Ontdooi ondertussen de diepvries doperwten door ze in een koekenpan op laag vuur te roosteren. Voeg de cannellini bonen, de doperwten, het brood en de rest van de dressing toe aan de boerenkool en de venkel, meng het geheel goed en laat de salade nog 15-30 minuten op smaak komen. Rooster als laatste de pinda’s in een koekenpan tot ze warm en knapperig worden.

Schep de groene panzanella op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grofgehakte en geroosterde pinda’s en eventueel wat gekruimelde feta. Je bent klaar om te serveren!

Meer vega kookinspiratie?

Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Granensalade met zoete aardappel, cranberries en feta
    Granensalade met zoete aardappel, cranberries en feta
  • Lekkere salade met bonen met andijvie en feta
    Lekkere salade met bonen met andijvie en feta
  • Kruidige noedelsalade met pinda’s
    Kruidige noedelsalade met pinda’s
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Isabel Boerdam

Ik ben Isabel een vegetarische levensgenieter. Ik probeer andere levensgenieters die net zo doel zijn op eten te inspireren met lekkere vegetarische recepten en hippe vega restaurants. Ook geef ik leef-, eet- en sporttips voor een gezond en fit leven. Dit allemaal doe ik op mijn eigen blog De Hippe Vegetariër.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)

  • Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
  • Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gastblog, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!
  • Gezond leven? Ga voor goede voeding én fitness

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven