Dit recept kreeg ik toegestuurd door de buurman. Het lijkt mij erg lekker. Denk dat ik maar eens op visite ga 😉
- 1 doosje fijne tuinboontjes ( 300 gr , diepvries ) of verse tuinbonen
- 1 zakje verse doperwten ( 200 gr )
- 1 citroen , schoon geboend
- 1 eetl vloeibare honing
- 5 eetl extra vierge olijfolie
- 1/2 bakje munt ( a 15 gr )
- 300 gr andijvie , in reepjes
- 100 gr Griekse feta ( pakje 200 gr )
Voorbereiding
- Breng een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinboontjes 8 min.
- Kook de laatste 4 min de doperwten mee.
- Giet af en Laat 5 min afkoelen.
- Snijd ondertussen de gele schil van een citroen , snijd in reepjes en pers de vrucht uit.
- Meng het rasp en sap met de honing en klop er 3 eetl olie door.
- Snijd de munt grof , voeg 3/4 ervan toe en breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Doe de boontjes, doperwten en dressing in een kom en schep er de andijvie door. Verkruimel de feta erover.
Bestrooi met de rest van de munt en besprenkel met de rest van de olie.
Serveer direct.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
- Intermittent fasting, wel de gezondheidsvoordelen, maar niet willen afvallen - 15 november 2023