Maak in een handomdraai deze makkelijke en gezonde frittata met geitenkaas, munt en sperziebonen.
Frittata is een Italiaans gerecht. Voorheen gemaakt van restjes. De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, pizza en pannenkoek. En je kunt hier heerlijke gezonde en snelle maaltijden mee maken. Zoals deze frittata met geitenkaas en boontjes.
Ingrediënten (4 personen)
- 100 g sperziebonen
- 6 lente-uitjes
- blaadjes van 3 takjes munt
- 150 g doperwten, vers of uit de diepvries, of kleine tuinboontjes, dubbel gedopt
- 6 eieren
- klontje boter
- 40 g geitenkaas
- parmezaan, om te raspen
- groene salade, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Sperziebonen afhalen en in stukken snijden van ongeveer 3cm. Snij de lente uitjes in ringen. Hak daarna de munt in stukken.
Kook de sperziebonen in een pan met kokend water. Voeg na 3 minuten de doperwten of de tuinboontjes toe en laat ze na 8 koken uitlekken in een vergiet. Klop de eieren los met een garde en voeg (naar eigen smaak) gemalen zwarte peper en een deel van de gehakte munt toe.
Pak een ovenvaste pan en smelt hier wat boter in en fruit de lente ui op midden/hoog vuur tot het zacht is. Voeg eerst de groeten uit de vergiet en dan het ei-pepermengsel in de vuurvaste pan en bak dit 2 minuten.
Verkruimel dan wat geiten- en parmezaankaas over de frittata. Bak deze daarna in 5 a 7 min af in de over. Het is klaar als de frittata gestold is en de bovenkant goudbruin. Voeg als laatst de overgebleven munt toe. Je kan de frittata zowel koud als warm opdienen.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter