• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Kruidige noedelsalade met pinda’s

Kruidige noedelsalade met pinda’s

Laatste update: 25 augustus 2015 - Door Isabel Boerdam | Leestijd ca. 2 minuten

noedelsalade-met-pindaVandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een frisse noedelsalade met een Aziatisch tintje uit het fijne kookboek Veg! Een absolute aanrader voor lunch of diner.

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 200 gram eiernoedels of rijstnoedels
  • 150 gram sperziebonen of peultjes
  • ½ komkommer
  • 6 lenteuitjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • klein bosje munt
  • klein bosje koriander

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 1 citroen, schil en rasp
  • 1 jalapeno peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus

Voor de garnituur:

  • 75 gram ongezouten pinda’s
  • extra sojasaus voor de liefhebber

Bereidingswijze

Begin met de dressing. Ontdoe de jalapeno peper van zijn zaadjes en snij fijn evenals de knoflook. Meng de rijstazijn met het citroensap en de citroenrasp, de peper, de knoflook, de bruine suiker, de sesamolie en de sojasaus. Kook dan de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af onder de koud kraan, laat goed uitlekken en meng dan met de dressing. Laat even staan. Kook de sperziebonen of de peultjes tot ze beet gaar zijn.

Schil ondertussen de komkommer en snij in blokjes, snij de lenteui fijn. Meng de sperziebonen of peuletjes, de komkommer, de uitjes en de kruiden (basilicum, munt en koriander) door de noedels en de dressing. Rooster als laatste de pinda’s enkele minuten in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de noedelsalade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s. Serveer met extra sojasaus voor de liefhebber.

Meer vega kookinspiratie? Kijk dan eens bij de recepten van Isabel  De Hippe Vegetariër. We hebben dit heerlijke recept van Isabel ontvangen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
    Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
  • Groene panzanella met boerenkool
    Groene panzanella met boerenkool
  • Granensalade met zoete aardappel, cranberries en feta
    Granensalade met zoete aardappel, cranberries en feta
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Isabel Boerdam

Ik ben Isabel een vegetarische levensgenieter. Ik probeer andere levensgenieters die net zo doel zijn op eten te inspireren met lekkere vegetarische recepten en hippe vega restaurants. Ook geef ik leef-, eet- en sporttips voor een gezond en fit leven. Dit allemaal doe ik op mijn eigen blog De Hippe Vegetariër.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)

  • Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
  • Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gastblog

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven