Bieten dragen bij aan een goede bloedcirculatie en bloeddruk, door de hoge concentratie nitraat. Ook bevatten ze veel vitamine B, wat belangrijk is voor een gezond energieniveau. Venkel bevordert de spijsvertering en vermindert de gasvorming in de darmen. Heel prettig!
Al met al is deze bieten-venkelsalade een hele gezonde lunch. We mogen dit recept delen uit het I’M Reset FOOD programma van Isa Hoes en Medina Schuurman.
Hoe maak je deze bieten-venkelsalade?
Ingrediënten:
(voor 1 persoon)
- 3 – 5 gekookte babybietjes
- ½ venkelknol
- ½ frisse appel
- klein handje walnoten
- 1 el. hummus
- 1 el. citroensap
- 1 el. water
- 2 tl ketjap
- zout en peper
- optioneel: 2 el. kikkererwten
Bereidingswijze:
Rooster de walnoten in een droge koekenpan (ca. 5 minuten) en blus af met de ketjap. Haal de walnoten direct uit de pan en houdt ze apart.
Snijd de venkel in hele dunne plakjes. Als je venkel hebt met loof eraan, gebruik het loof dan als garnering. Maak een dressing van de hummus, citroensap en water. Was de appel en snijd die in dunne plakken.
Maak een diep bord op met de bietjes, venkel, dressing en de appel. Leg de dressing ernaast, bestrooi met de walnoten, zout en peper.
Eet smakelijk!
PS Lees ook ons artikel: Hoe gezond zijn bietjes?
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- 13 voedingsmiddelen voor meer ijzer in je bloed - 20 april 2024
- Welke keukenstijl is jouw favoriet? - 15 april 2024
- Wat zijn complexe koolhydraten en waar dienen ze voor? - 14 april 2024
Laat een reactie achter