Een heerlijk recept van De Groene Smaak uit Zaandijk.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 appel
- 4 bieten
- 2 venkel
- kaneel
- komijnzaad
- snufje zout
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bolletje geitenkaas (100-150 gram)
- sap van een ½ citroen of limoen
- 1 eetlepel honing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen, biet, venkel en appel. Niets hoeft geschild te worden.
Snij de pompoen in stukken, haal de zaden met een lepel eruit,
Snij de bieten en appel in blokjes
Snij de venkel in dunne reepjes
Meng alles in een grote bak
Voeg de kaneel en komijnzaad erbij.
Leg alles op een bakblik en zet de oven terug naar 160 graden. Zet alles ongeveer een uur in de oven.
Afwerken met het mengsel van citroensap en honing en de geitenkaas hierover brokkelen.
Tip:
Heb je nog een en ander over? Maak er dan een hartige taart van, door 250 gram slagroom los te kloppen met 5 eieren en hier 1 bol geitenkaas overheen te snijden. Dit mag dan 45 minuten in de oven van 160 graden.
Dit recept is aangeleverd door Yvonne Delorme van De Groene Smaak in Zaandijk. Ben je in de buurt? Kom dan proeven hoe de gerechten smaken, die zij vol passie voor je klaar maakt.