De herfst zit in de lucht. Tijd voor pompoen, groente van het seizoen. We hebben een pittige variant gemaakt met appel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pompoen
- 2 zoete appels
- 2 tenen knoflook
- 3 rode uien
- 1 chilipeper
- olijfolie 2 eetlepels
- 1 liter groentebouillon
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groente in grove stukken en doe ze in een vuurvaste ovenschaal.
Doe de olijfolie over de groente en zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven. Zodra alles zacht is, is het helemaal gaar.
Maal alles fijn tot een mooie puree in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng er beetje voor beetje de groentebouillon door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Tip: Lekker met een grof bruin brood.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi - 28 maart 2023
- Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
- De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023