Lekker als snack, een stuk chocolade met sinaasappelsmaak en pinda’s. En niet moeilijk om te maken! Let wel op dat je dit met mate eet. Maar met deze ingrediënten, zoals pure chocolade, is het toch een stuk gezonder dan een kant-en-klare snack, zoals bijvoorbeeld een Mars of Twix. Ondanks de betere ingrediënten, bevat deze reep nog wel genoeg calorieën, dus eet met mate (en geniet!!).
Ingrediënten
- geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel)
- 1 el pindakaas
- 20 g gehakte ongezouten pinda’s
- 60 g pure chocolade (<85%)
Hoe maak je deze chocoladereep met sinaasappelsmaak?
Smelt de chocolade au bain marie. Boen de sinaasappel goed schoon met een borsteltje. Rasp de sinaasappel en verdeel dit in 2 porties. Hak de pinda’s in stukjes. Voeg 1 portie van de sinaasappel snippers door de gesmolten chocolade en roer dit goed door.
Bekleed een snijplank met bakpapier, giet hier de chocolade op en strijk het dun uit met een spatel. Verdeel de pindakaas over de chocolade en meng deze door elkaar met een grote saté prikker. Bestrooi de chocolade met de sinaasappel snippers en de pinda’s.
Laat het minimaal een uur in de koelkast staan.
Eet smakelijk!
(Red) Dit lekkere recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek van MOOI Gezond. Meer informatie over haar vind je hier beneden!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Teunie zegt
Ziet er heerlijk uit!! bedankt!!!
Ga het proberen voor de Pasen.