• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Gezonde taart met peer, pruim en chocola

Gezonde taart met peer, pruim en chocola

Laatste update: 10 januari 2025 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

We hebben weer een heerlijk recept voor de bakkers onder ons. Irene is aan de slag gegaan met een heerlijke taart met peer, pruim en chocolade. Met gezonde natuurlijke producten en pure chocolade. Als dat niet goed klinkt? Lees hoe zij dit maakt:

Gezonde perentaart

Makkelijk, gezond taart recept!

Ingrediënten voor het deeg

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter op kamertemperatuur (niet te zacht)
  • 1 ei gesplitst
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • zout

Ingrediënten voor de vulling

  • 450 gram seizoensfruit, zoals peren en pruim
  • honing (naar smaak)
  • 75 gram pure chocolade

Bereiding

Maak het taartdeeg. Kneed bloem, boter, eigeel, suiker en zout met je handen tot het een deegbal is en niet meer plakt. Laat een uur in de koelkast staan om te koelen.

Voor de vulling snijd je het fruit in kleine stukjes. Meng met 1 eiwit en honing en zet weg (tot het deeg klaar is). Vet vervolgens een ronde bakvorm in met olie of boter of leg er bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de bodem uit de koelkast en maak plat met een deegroller. Leg de deeglap in de ingevette bakvorm. Smelt de chocola en verdeel dit over de bodem. Vul de bodem daarna met het fruitmengsel.

Zet in de oven op 180 graden, 35 à 40 minuten.

Laat afkoelen en serveer (kan koud of warm gegeten worden). En nu genieten van deze heerlijke natuurlijke taart!

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • chocolade-taart-frambozen
    Chocoladetaart met frambozen
  • Hartige taart met witlof en spinazie
    Hartige taart met witlof en spinazie
  • Tomatentaart
    Tomatentaart
  • Spruitjestaart
    Spruitjestaart met gerookte zalm
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: fruit. pruim, herfst, honing, pure chocolade, recepten

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden
  • Waarom neusademhaling zó goed is voor je lichaam
  • De Griekse traditionele keuken, ken je deze grote voordelen?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven