Een super lekker recept: Volkoren spaghetti met garnalen en zongedroogde tomaten van Jamie Oliver. Echt een aanrader en zo klaar!
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram volkoren spaghetti
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 500 gram garnalen (vers of diepvries)
- 1 klein wijnglas witte wijn
- Handje zongedroogde tomaten
- 1/2 citroen (sap en rasp van de schil)
- 2 handenvol rucola, grof gehakt
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Pijnboompitjes
- Zout en peper
Bereiding
Doe de zongedroogde tomaten in een blender en blend tot je een tomatenpuree hebt.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en de Spaanse pepers. Doe, zodra de knoflook begint te verkleuren, de garnalen erbij en bak deze gedurende 1 á 2 minuten.
Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten koken. Roer af en toe door.
Laat de spaghetti uitlekken en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng alles goed door. Knijp het citroensap er over, doe de rucola erbij en giet indien nodig wat kookvocht erbij. Strooi de citroenrasp er over heen. Mix alles goed door elkaar.
Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over 4 borden. Strooi wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes over de spaghetti. Serveer met de rest van de rucola, eventueel met een balsamico dressing en pijnboompitjes.
Variatietip:
In plaats van zongedroogde tomaten kun je ook kersentomaatjes gebruiken. En heb je geen rucola in huis? Dan kun je ook bijvoorbeeld dille gebruiken.
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
gezond afvallen zegt
lijkt me een lekker gerecht