• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten

Recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten

Gepubliceerd op: 11 januari 2017 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Wist je dat je zongedroogde tomaten heel makkelijk zelf kunt maken?  Zelfgemaakt zijn ze lekkerder en gezonder dan de zongedroogde tomaten uit de supermarkt. Je eet ze bijvoorbeeld bij de salade, bij de pasta, op je brood of bij de borrel.

Zelfgemaakte zongedroogde tomaten

Wat heb je nodig?

  • 500 g tros tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 takje gedroogde rozemarijn
  • olijfolie

Bereiding van de zongedroogde tomaten

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Was de tomaten en snijd ze in 4 partjes. Was de verse tijm en haal de ’takjes’ eraf. Pers de knoflook uit en meng deze met de tijm, rozemarijn en de olijfolie door elkaar. Besprenkel de tomaten met de olijfolie en leg ze op het bakpapier.

Bak ze in minimaal 2 uur af, mocht de onderkant heel nat zijn, dan kun je deze evt. na een uurtje omdraaien (dus even goed in de gaten houden). Als ze nog te zacht zijn doe je ze weer even de oven in voor ongeveer 15 tot 30 minuten.

Laat ze afkoelen en leg ze dan in een schone pot die goed afsluit. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan. Zo blijven ze ongeveer nog 2 weken goed!

Eet smakelijk!

(Red) Dit heerlijke en gezonde recept hebben wij van Annemiek! Ze heeft nog veel meer gezonde recepten op haar Facebookpagina Mooi Gezond staan. 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Roergebakken boerenkool met zoete aardappel en ei
    Roergebakken boerenkool met zoete aardappel en ei
  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • Soep van gegrilde tomaten
    Soep van gegrilde tomaten
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Annemiek eekelder, borrelhapje, gedroogde tomaten, gezond, recept, Tomaten

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven