Zelf ben ik niet zo’n fan van boerenkoolstamppot, maar man- en dochterlief wel. Dus voor hun heb ik een traditionele maaltijd op tafel gezet. Voor mezelf ben ik creatief aan de slag gegaan met de producten die ik nog in huis had. Het was echt heel lekker en makkelijk. Ik ga het zeker vaker maken!
Ingrediënten per persoon
- 150-200 gram verse boerenkool
- 1 kleine of 1/2 grote zoete aardappel
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 eieren
- 2 eetl. olie uit de pot van de zongedroogde tomaten
Bereiding
Snij de zoete aardappel en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Bak als eerste de zoete aardappel in de olie uit de pot. Daar zitten altijd heerlijke kruiden in, die je gelijk meeneemt in de maaltijd. Verder heb ik er niets meer aan toegevoegd.
Als de aardappel zacht is, een minuut of 10 later, kun je de zongedroogde tomaten en boerenkool er bij doen. Deze bak je in een minuut of 10 gaar. Zodra de boerenkool gaar is, maak je twee gaten. In die gaten kun je de eitjes doen. Zo bak je de eieren mee. Nog een paar minuten geduld en je maaltijd is klaar.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept voor een gezonde soep met kokosmelk - 24 september 2023
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
Maaier zegt
Hoi, dit gaan we vanavond eten! Ben benieuwd.