
Vandaar dat het kookboek van de maand Reizende Sterren is geworden.
Geen gewoon kookboek
Voor de foodtruck is aangeschaft hadden deze ondernemers dromen. Dromen over het roer omgooien, stoppen met je baan en gaan doen wat je altijd al hebt willen doen: koken. Met meer vrijheid dan in een regulier restaurant. Op wielen de wijde wereld in.
Monica Abdoel verzamelde voor dit boek over foodtrucks of rollende keukens inspirerende verhalen van meer dan tachtig ondernemers met een foodtruck. Monica Abdoel is organisator van culinaire events. In het boek vind je verhalen van koks of mensen uit totaal andere andere werelden (internet, marketing, advocatuur en wat al niet meer).
Wat opvalt is de grote variatie in streetfood dat de geïnterviewden serveren. Naast oude bekenden als friet, hamburgers, hotdogs en ijs ook gehaktballen, crêpes, donuts, worstenbroodjes, kaasfondue en de ’keuken van ongewenste dier’.
Ook een kookboek
Naast hun verhaal delen de reizende koks ook hun favoriete recept. Dus dan kun je zelf ook proeven wat hun passie is. Je kunt het zelf maken of hun opzoeken op een reizend festival.
Reizende Sterren, Monica Abdoel, Uitgeverij Komma, isbn 9789491525278, € 29,95
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden? - 14 november 2025
- De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden - 13 november 2025
- Wat alcohol écht doet met je slaap! - 3 november 2025






Laat een reactie achter