(artikel juni 2014) Foodtrucks zijn razend populair, zoals vorige week bleek uit het festival Rollende Keukens in Amsterdam. Het boek Reizende Sterren staat vol verhalen en recepten van de ondernemers met een foodtruck of rollende keuken.
Vandaar dat het kookboek van de maand Reizende Sterren is geworden.
Geen gewoon kookboek
Voor de foodtruck is aangeschaft hadden deze ondernemers dromen. Dromen over het roer omgooien, stoppen met je baan en gaan doen wat je altijd al hebt willen doen: koken. Met meer vrijheid dan in een regulier restaurant. Op wielen de wijde wereld in.
Monica Abdoel verzamelde voor dit boek over foodtrucks of rollende keukens inspirerende verhalen van meer dan tachtig ondernemers met een foodtruck. Monica Abdoel is organisator van culinaire events. In het boek vind je verhalen van koks of mensen uit totaal andere andere werelden (internet, marketing, advocatuur en wat al niet meer).
Wat opvalt is de grote variatie in streetfood dat de geïnterviewden serveren. Naast oude bekenden als friet, hamburgers, hotdogs en ijs ook gehaktballen, crêpes, donuts, worstenbroodjes, kaasfondue en de ’keuken van ongewenste dier’.
Ook een kookboek
Naast hun verhaal delen de reizende koks ook hun favoriete recept. Dus dan kun je zelf ook proeven wat hun passie is. Je kunt het zelf maken of hun opzoeken op een reizend festival.
Reizende Sterren, Monica Abdoel, Uitgeverij Komma, isbn 9789491525278, € 29,95
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter