De Keuken van Hartwood is een groot, zwaar en vooral indrukwekkend boek!
In dit boek ga je op een culinair avontuur op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het is eigenlijk een verhaal dat zo in het televisieprogramma “Ik Vertrek” past (maar dan positief). Daarnaast bevat dit boek heerlijke recepten. Afkomstig van Eric en Mya en hun restaurant Hartwood, dat je vindt op Yucatán.
Als je de foto’s ziet, dan is dit absoluut een droomlocatie! Maar voor restaurant Hartwood ook een uitdaging. Want er is geen elektriciteit…
Wat vind je in het kookboek De Keuken van Hartwood?
Het is absoluut meer dan een kookboek. Allereerst vind je het reisverhaal van Eric en Mya. Hoe zijn ze op Yucatán belandt en hoe ontstond hun restaurant? Maar ook, waarom lieten ze een plafond weg? Want Hartwood heeft letterlijk een open keuken. Er zijn nagenoeg geen muren, er is geen plafond. Er is geen elektriciteit, maar met zonnepanelen komen ze een heel eind.
Een inspirerend verhaal hoe je je dromen kunt waarmaken!
Het boek is hardcover, is dik en groot! Tussen de recepten door staan ook nog allerlei persoonlijke verhalen. Er zijn veel foto’s. Niet alleen van de recepten, maar ook van de omgeving en van mensen.
Recepten
Er zijn allerlei recepten en die zijn als volgt opgedeeld:
- De provisiekamer
Bijvoorbeeld recepten voor ingemaakte paprika’s, geroosterde knoflookolie. - De markt
Recepten met ingrediënten van de markt of onderweg, zoals gekonfijte cactusvijg en koude avocadosoep. - De zee
Dat spreekt voor zich, visrecepten, zoals makreeldip met gualillo-pepperplatbrood en gegrilde kreeft. - Het land
Dit zijn vooral vleesrecepten, zoals gegrilde varkensbuik met cacaobonen en kippenpootjes met recado rojo. - De desserts
Recepten zoals geroosterde kokoscake, of bananenpudding uit Yucatán. - De drankjes
Recepten zoals kokos-chiliwater en bidsprinkhaan…
Zijn de recepten gezond?
Als je geen suiker wilt gebruiken, dan zijn zeker de desserts minder geschikt. Maar verder wordt er vooral gebruik gemaakt van verse ingrediënten en seizoensproducten. Dat maakt dat deze gerechten een prima keuze zijn. De geoefende kok kan zelf ook experimenteren met andere gezonde ingrediënten.
Voor wie is dit boek geschikt?
Omdat het veel meer is dan een kookboek, maar vol staat met inspirerende verhalen, is het leuk voor iedereen die van reizen en eten houdt. De recepten zijn niet echt makkelijk, de ingrediënten zijn vaak ook specifiek. Een echte liefhebber van koken die graag experimenteert, haalt hier veel nieuwe inspiratie uit. Dat is echt leuk. Bovendien is het boek prachtig op de ‘koffietafel’.
Wil je lekker wegdromen bij een prachtig verhaal over Eric en Mya, of heerlijke inspiratie opdoen bij nieuwe recepten, dan is dit boek een absolute aanrader.
Praktische informatie
Titel: De Keuken van Hartwood
Ondertitel: Een culinair avontuur op Yucatán
Auteurs: Eric Werner en Mya Henry
Fotografie: Gentl & Hyers
Uitgeverij: Fontaine
ISBN: 978 90 5956 744 3
Aantal bladzijden: 300
Prijs: 29,95
Te koop bij o.a. Ako en Bol.com (zie het inkijkexemplaar)
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Hoe eet je Chiazaad en waarom is het zo gezond? - 2 oktober 2024
- Waarom het zinloos is om calorieën te tellen en wat kun je wel doen? - 29 september 2024
- Hoe positief denken je gezondheid kan verbeteren - 26 september 2024
Laat een reactie achter