Wil je een gezonde crème gebruiken, zonder allerlei toevoegingen en hulpstoffen? Zodat je zeker weet dat het 100% natuurlijk is? Dan kun je het beste zelf de gel uit een Aloë Vera plant halen! Niet elke gel uit een Aloë Vera plant heeft hetzelfde effect. Het is gebleken dat je uit de Aloë barbadensis plant de meest geneeskrachtige Aloë vera gel haalt.
Is dat moeilijk?
Nee helemaal niet. Maar het werkt over het algemeen niet zo goed als je een klein plantje Aloë Vera op de vensterbank hebt staan. Gelukkig kun je ook grote bladeren bestellen, vol met gel. Nog steeds 100% natuurlijk, maar wel iets makkelijker in het gebruik.
Om dit te proberen, kreeg ik een groot en dik blad (zo’n 40 cm!) van de Aloë Vera plant van Dr. Green. Maar laat ik eerst eens iets vertellen over de voordelen van Aloë Vera gel. Want dat dit een gezond, helend en natuurlijk verzorgingsproduct is, wordt steeds vaker bewezen! Daarna vertel ik je meer hoe je zelf de gel uit het blad kunt halen.
Waarom is Aloë Vera gel zo goed voor je?
Aloë Vera is een soort vetplant die vaak wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde. De gelachtige substantie die in de bladeren wordt aangetroffen, wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen.
Van Aloë Vera-gel is ook bekend dat het gezondheidsvoordelen heeft als je het inneemt. Zo kan Aloë Vera-gel helpen om het spijsverteringsstelsel te kalmeren en ontstekingen te verminderen. Bovendien is Aloë Vera-gel een rijke bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, C en E.
Aloë Vera-gel bevat ook flavonoïden en andere verbindingen die krachtige antioxiderende effecten hebben. Deze eigenschappen maken Aloë Vera-gel een effectieve behandeling voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Dankzij de vele wetenschappelijke gezondheidsvoordelen wordt Aloë Vera-gel steeds populairder als natuurlijke remedie.
Als je de pure gel uit een blad van de plant op je huid smeert, heeft het dus een aantal goede voordelen voor je huid. Je huid is je grootste orgaan. En belangrijk voor je gezondheid!
11 gezondheidsvoordelen van Aloë Vera gel voor je huid:
- Anti-aging effect (vertraagt de huidveroudering)
- Verkoelend effect, bijvoorbeeld na verbranden door de zon
- Helpt tegen een droge huid
- Helpt tegen jeuk (bijvoorbeeld door eczeem of insectenbeten)
- Helpt tegen allergische huidreacties
- Vermindert littekens en striae
- Hydrateert de huid
- Beter/sneller herstel beschadigde huid
- Natuurlijk medicijn bij schimmelinfecties van de huid
- Helpt tegen acne
- Is een natuurlijke haarconditioner.
Als je Aloë Vera als drankje wilt innemen, kun je het beste iets nemen wat al helemaal voorbereid is. Gebruik de gel die rechtstreeks uit de plant komt voor je huid of haar.
Hoe gebruik je Aloë Vera gel op je huid?
Om Aloë Vera-gel op je huid te gebruiken, breng je eenvoudig een kleine hoeveelheid gel aan op het gewenste of aangetaste gebied en masseer je dit lichtjes in de huid. Je kunt Aloë Vera-gel zo vaak gebruiken als je wilt en het is veilig voor alle huidtypes.
Ditzelfde geldt voor de gel die je zelf uit de Aloë Vera plant haalt.
Bij een bladstengel van Dr. Green hoef je alleen nog maar het blad een stukje open te snijden om de pure gel eruit te halen. Je kunt steeds een stukje blad met gel gebruiken, of in een keer de gel verwijderen uit het blad en bewaren in een potje. Instructies worden meegeleverd, maar veel moeilijker dan dit, is het niet.
Ik gebruik het zelf door een stukje blad af te snijden en dit over mijn huid te smeren. Dat voelt de eerste keer een beetje raar en plakkerig. Bij mij trok het heel snel in, maar ik heb ook een hele droge huid. Ik vond het verrassend dat je met een heel klein stukje van het blad al veel kunt insmeren. Je kunt het blad en de gel zo’n 4 weken bewaren / gebruiken.
Ik vind het superfijn om te weten dat dit echt 100% natuurlijk is en er totaal geen hulpstoffen worden gebruikt. En gewoon heel leuk om een keer te proberen of het iets voor je is!
Koop hier zelf een blad vol met gel van de Aloë Vera plant
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter