Het eerste lentezonnetje breekt door de wolken. Het is nog maart en toch voel ik al kleine lentekriebeltjes. Daaruit haalde ik mijn inspiratie voor een nieuw recept, een frisse mocktail zonder alcohol.
Hiervoor gebruik ik appelsap wat voor een zoete smaak zorgt. Deze wordt in balans gebracht door het pittige van de gember en het kruidige van de tijm.
Viooltjes
Momenteel kan je er haast niet naast kijken, de viooltjes zijn er weer. Heel leuk om drankjes af te werken aangezien ze eetbaar zijn. Dit brengt het lentegevoel helemaal naar boven.
Recept
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 50 cl ongezoet appelsap
- 2 limoenen
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- Stuk gember +- 2 cm bij 2 cm
- 50 cl gekookt water
Hoe begin je er aan?
We starten met de siroop. Rasp of snij de gember fijn en doe het in een weckpot of confituurpot. De geraspte gember gaat een sterkere smaak afgeven dan wanneer je hem snijd. Hangt er helemaal van af wat je graag hebt. Voeg hierbij de tijm en giet er kokend water op. Sluit het potje en laat het een half uurtje trekken in de ijskast. Zeef de siroop voor je de mocktails gaat serveren.
Serveren per glas:
- Vul je glas voor de helft met appelsap
- Voeg het sap van een halve limoen toe
- Vul het glas verder aan met de siroop
- Werk de mocktail af met ijs en een viooltje
Laat het smaken en geniet van de eerste zalig zon. Cheers! Wil je alvast zien hoe de mocktail eruit komt te zien, kijk dan dit korte filmpje!
https://youtu.be/_vuraDpCxPg
—–
Wij hebben dit recept gekregen van Marie. Zij heeft nog meer heerlijke non-alcoholische recepten op haar site, The Mocktail Club, staan!
The mocktailclub by Marie zegt
Thanks voor het artikel!