Cantuccini, je kent ze vast wel. Het zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes die in Italië na de maaltijd gegeten worden (door ze te dopen in een glaasje dessertwijn). De koekjes zijn heerlijk knapperig (omdat ze twee keer gebakken worden) en dopen ook heel erg goed in een kopje thee.
Ingrediënten (1 bakplaat)
- 100 gr amandelmeel
- 125 gr rijstmeel (of bijvoorbeeld speltmeel, als je niet glutenvrij eet)
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 1 á 2 handje(s) hazelnoten (in het ‘echt’ moeten dit natuurlijk amandelen zijn, maar ik wilde dit keer eens een variant met hazelnoten maken)
- beetje sinaasappelrasp
- klein snufje kaneel
- ongeveer 4 el amandelmelk
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hak de hazelnoten in stukjes en doe samen met de rest van de ingrediënten (behalve de amandelmelk!) in een grote kom.
- Goed mengen (met de hand gaat het handigst) en één voor één de lepels amandelmelk toevoegen, tot het een mooi deeg is.
- Maak van het deeg een lange rol en bak 20 á 25 min tot de rol goudbruin is, laat de rol iets afkoelen en snij er vervolgens plakjes van
- Leg de plakjes op de bakplaat en bak de koekjes nog eens 5 min, tot ze goudbruin zijn
- Laat de koekjes even afkoelen
Eet smakelijk!
Dit recept is opgesteld door Dayenne van dayennefoodblog.com. Klinkt erg goed! We horen graag wat jij hiervan vindt, via de reactiemogelijkheid hieronder.
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter