Gezonde crunchy cookies gemaakt van spelt, met cranberry’s en pure chocolade. Deze suikervrije speltkoekjes zijn erg lekker!
Ingrediënten voor 12 koeken
- 50 gram hazelnoten, fijngemalen
- 100 gram speltmeel
- 100 gram speltvlokken
- 2 eieren
- 3 eetlepels agavesiroop
- 50 gram gedroogde cranberry’s
- 100 gram extra pure chocolade of flakes
Extra nodig:
- bakpapier
- grote kom
- bakring 6 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Begin met de spelt en hazelnoten. Voeg later de eieren en agavesiroop toe. Als laatste de cranberry’s en chocolade.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en gebruik een ringvorm voor mooie ronde koeken. Druk het goed aan en verwijder de ringvorm voorzichtig. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koeken ongeveer 15 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi bruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Daarna is het heerlijk genieten van deze gezonde, suikervrije koekjes!
Tip: vervang de spelt door havermout als je dit niet in huis hebt.
Veel ingrediënten kun je kopen bij de Broodbakshop. Daar kwam ik dit leuke boekje tegen. Ik bak geweldig, jij trouwens ook. Speciaal gericht op de moderne bakker.
Vol met tips en # om meer te leren en delen op Twitter. Leuk initiatief!
nicole zegt
Deze lijken me heerlijk en makkelijk te maken. Ze komen vast snel in de trommel
Vanessa zegt
Hi Nicole,
Wat ik ook wel een doe is een deel invriezen. Ook prima te doen…
Groet
Vanessa