Laatst kreeg ik een zakje bruine ‘suiker’ gemaakt van stevia (en twee andere ingrediënten). Het heeft wel wat calorieën, maar 95% minder dan gewone suiker. We hebben al eerdere ervaringen met GreenSweets, de vloeibare stevia.
Mijn dochter van 10 jaar heeft er een lekkere suikervrije cake van gemaakt.
Ingrediënten voor deze suikervrije cake
- 200 gram speltbloem
- 200 gram boter
- 1 tl backingsoda
- 50 gram greensweet brown (of neem ‘normale’ bruine suiker)
- 4 eieren
- 1 banaan
- halve reep pure chocolade (+ 72%)
- handje gemalen noten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem, boter, backing soda en eieren door elkaar. Snijd de banaan in kleine stukjes en mix dit er ook door heen. Een staafmixer is het handigst voor hele fijne banaan.
Meng als laatst de banaan en noten door het beslag. Doe een velletje bakpapier in het cakeblik en doe het mengsel er in. Zet de cake in de oven en na 40-50 minuten is de cake klaar. Je kunt dit testen door met een sateprikker in de cake te prikken. Als de prikker schoon is, is je cake klaar.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
- Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
- Hoe kan aarding helpen om je gezondheid te verbeteren? - 21 mei 2023
Niels zegt
Hallo,
Leuk artikel, ik ga hdit recept zeker eens proberen. Misschien is dit een leuke tip. Via deze link kun je 75 recepten voor gezonde tussendoortjes downloaden!
https://www.extragezond.nl/gezonde-tussendoortjes/
Gr Niels