• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Desserts   Cantuccini met hazelnoten

Cantuccini met hazelnoten

Laatste update: 1 januari 2020 - Door Dayenne Bos | Leestijd ca. 2 minuten

Amandelkoekjes recept

Cantuccini, je kent ze vast wel. Het zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes die in Italië na de maaltijd gegeten worden (door ze te dopen in een glaasje dessertwijn). De koekjes zijn heerlijk knapperig (omdat ze twee keer gebakken worden) en dopen ook heel erg goed in een kopje thee.

Ingrediënten (1 bakplaat)

  • 100 gr amandelmeel
  • 125 gr rijstmeel (of bijvoorbeeld speltmeel, als je niet glutenvrij eet)
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 á 2 handje(s) hazelnoten (in het ‘echt’ moeten dit natuurlijk amandelen zijn, maar ik wilde dit keer eens een variant met hazelnoten maken)
  • beetje sinaasappelrasp
  • klein snufje kaneel
  • ongeveer 4 el amandelmelk

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Hak de hazelnoten in stukjes en doe samen met de rest van de ingrediënten (behalve de amandelmelk!) in een grote kom.
  • Goed mengen (met de hand gaat het handigst) en één voor één de lepels amandelmelk toevoegen, tot het een mooi deeg is.
  • Maak van het deeg een lange rol en bak 20 á 25 min tot de rol goudbruin is, laat de rol iets afkoelen en snij er vervolgens plakjes van
  • Leg de plakjes op de bakplaat en bak de koekjes nog eens 5 min, tot ze goudbruin zijn
  • Laat de koekjes even afkoelen

Eet smakelijk!

Dit recept is opgesteld door Dayenne van dayennefoodblog.com. Klinkt erg goed! We horen graag wat jij hiervan vindt, via de reactiemogelijkheid hieronder.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Spinaziesalade met hazelnoten en kersen
    Spinaziesalade met hazelnoten en kersen
  • Hazelnootschuimpjes
    Hazelnootschuimpjes
  • Spruitjes met appel en hazelnoten
    Spruitjes met appel en hazelnoten
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Dayenne Bos

Blogger op dayenne foodblog
Mijn naam is Dayenne Bos en onder het motto “het hele gezin suiker- en tarwevrij!” probeer ik elke ochtend, middag en avond iets gezond, verantwoords maar vooral ook iets lekkers op tafel te zetten. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)

  • Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
  • Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
  • Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Inleiding tot chronische stress: 13 tips tegen chronische stress
  • Zo bevrijd je jezelf van schuldgevoelens
  • Hoe maak je een gezonde gnocchi met lekkere pestosaus?
  • Waarom stelt een fysiotherapeut zoveel vragen?
  • Hoe krijg je strakke bovenarmen? Doe de Tricep Dip!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven