Eens in de zoveel tijd moet ik hoognodig door mijn voorraadkast heen omdat het weer een zooitje is geworden en ik geen overzicht heb van wat er eigenlijk allemaal ligt. Eigenlijk past dat niet bij mij, ik ben altijd erg van het opruimen, maar ik woon hier natuurlijk niet alleen en heb de tijd, of zin vaak niet om vaker op te ruimen ;-))
Voor mij nu ook een goed moment om jullie te laten weten wat ik zoal in mijn voorraadkast heb liggen! Ook leuk, omdat ik bij mijn cliënten ook vaak door de kastjes ga om uitleg te geven over producten, dus nu mag mijn eigen kast wel eens onder de loep genomen worden!
Wat zit er in mijn kast zodat ik altijd wel eens wat kan bakken of iets lekkers kan maken zonder boodschappen te moeten doen?
Meel en haver
- boekweitmeel
- amandelmeel
- kokosmeel
- speltmeel
- glutenvrije havervlokken
Noten, pitten, zuidvruchten en zaden
- cashewnoten
- amandelen
- walnoten
- paranoten
- chiazaad
- pompoenpitten
- zonnebloempitten
- hennepzaad
- dadels
- gedroogde abrikozen
- goji bessen
- heel lijnzaad (hier kan je zelfs compressen en thee van maken!)
Kokos
- kokosmeel
- geraspte kokos
- kokosmelk
- kokosroom
Omdat wij geen zuivelproducten gebruiken doe ik veel met kokos, ook omdat ik het heerlijk vind smaken.
Dranken
- amandelmelk
- speltmelk
- havermelk
- appelsap
- kokoswater
- pakjes drinken voor zo nu en dan onderweg of op de peuterschool
- vlierbessiroop
- en veel soorten Yogi thee en kruidenthee!
(en wijn voor de volwassenen ;-)) )
Olie en azijn
- olijfolie
- kokosolie (mega bakken van 2 kilo!)
- appelazijn
Broodbeleg
- amandelpasta
- appel(peren)stroop
- zonnebloempitpasta
- cashewpasta
- daslookspread
Lekkers
- verantwoorde lolly’s van de Ekoplaza
- Lifebar dadel-fruitrepen voor onderweg
- Panda dropjes
- rozijntjes
- koekjes van Billy’s Farm
- Trafo naturel chips
Smaakmakers en zoetmiddelen
- honing
- ahornsiroop
- kokosbloemsuiker
- groentenbouillon zonder troep
- verse knoflook en gember
- en natuurlijk een grote hoeveelheid gedroogde kruiden: Italiaanse mengels, speculaaskruiden, kaneel, koekkruiden, gember, kardemom, zeezout, peper etc
Pasta, noodles en rijst
- kamutspaghetti
- emmer oerspeltpasta
- zilvervliesrijst (die 45 minuten moet koken)
- quinoa
- zoete aardappel boekweit noodles
En verder
- kombu
- pure cacaopoeder
- verse seizoensgebonden groenten en fruit
- desembrood, liefst glutenvrij
- eieren
En waar bewaar je voedingsmiddelen nou het beste in?
GLAS of RVS! Ik heb veel weckpotten en bewaar- en invriesbakken van glas of RVS om noten, muesli en bij voorbeeld thee in te bewaren. Glas lekt geen chemische stoffen zoals plastic, daarom is het heel belangrijk om juist warme voedingsmiddelen (kliekjes) niet in plastic te bewaren. Ik gebruik ook altijd RVS broodbakken, drinkflesjes en wasbare katoenen broodzakjes (mét leuke print!) voor mijn lunch, die kan je vinden op mijn webshop!
Glazen weckpotten vind je bij voorbeeld bij Blokker en bewaarbakken bij IKEA. Wil je bakken met BPA-vrije deksels (want die zijn vaak nog wel van plastic) dan kan je kijken bij Greenjump voor de bakken van Lunchbots.
Over Gezond met Femke
Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere –soms schadelijke- producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten.
Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en vind je mijn website met allerlei leuke, lekkere en duurzame producten! Op mijn Facebook pagina (zie de link hieronder) post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!
Femke Elverdink
Laatste berichten van Femke Elverdink (toon alles)
- Nieuw Aziatisch kookboek: ‘Samarkand’ - 18 november 2016
- Gezond kookboek voor kinderen! Forest Feast Kookboek voor Kids - 7 oktober 2016
- Salade, het ultieme zomergerecht! Boekenreview - 20 juli 2016
Laat een reactie achter