Dit recept is uitermate geschikt voor gezinnen want wat zijn de kipnuggets lekker! Doordat ze in de oven worden gebakken zijn ze helemaal niet vet en blijft de kip heerlijk mals. Je hebt wel 2 bakplaten nodig!
Tijd: 60 minuten
De ingrediënten voor de frietjes voor 4 personen
- 2 grote zoete aardappels (300 g)
- 3 theelepel zeezout
- kopje kokend water
- 1,5 eetlepels olijfolie
De ingrediënten voor de kipnuggets
- 3 kipfilets
- 6 sneetjes speltbrood (150g)
- 6 el zoete paprika poeder
- 3 el knoflookpoeder
- 3 eiwit
- 3 eetlepels olijfolie
- zout & peper
- zoete chilisaus
Bereiding
- Was de zoete aardappel en snijd deze in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Doe de frietjes in een kom met heet water en zout en laat 20 minuten weken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden Celsius en bekleed de bakplaten met een stuk bakpapier.
- Snijd je de kipfilet in stukjes van gelijke grote. Maak broodkruim van de sneetjes speltbrood in je keukenmachine en meng in een kommetje met paprika- & knoflookpoeder en wat peper en zout. Doe in een andere kom het eiwit en haal vervolgens de stukjes kipfilet eerst door het eiwit en dan door het broodkruim zodat alles bedekt is met kruim. Druk goed aan zodat het blijft zitten. Bestrijk met een klein beetje olijfolie en leg ze op een andere bakplaat. De kipnuggets moeten in totaal 20 minuten in de oven (draai op ongeveer de helft wel even om).
- Dep de frietjes na 20 minuten af met een stukje keukenpapier en meng met de olijfolie in een kom zodat alles bedekt is met een dun laagje olie. Leg de frietjes op de bakplaat, maar zorg dat ze niet tegen elkaar of op elkaar liggen. Haal de kipnuggets uit de oven wanneer deze klaar zijn en doe een vel aluminiumfolie eroverheen zodat ze warm blijven.
- Zet dan de plaat met de frietjes in het midden van de oven en bak ze 15 minuten aan de ene kant, haal ze er dan uit en draai ze om en zet terug in de oven voor nog eens 15 minuten. Gedurende de laatste 7 tot 10 minuten zet je de kipnuggets-plaat zonder aluminiumfolie weer in de oven zodat ze lekker warm zijn als je ze serveert.
- Als de frietjes na 30 minuten nog niet knapperig zijn zet je ze nog zo’n 3 minuten onder de gril, haal wel de kipnuggets dan uit de oven!
- Serveer de kipnuggets met chilisaus en de frietjes. Ik heb er een simpele salade met komkommer en tomaat bij geserveerd.
Eet smakelijk!
Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Debbie van Healty living in Heels.
Laat een reactie achter