Laatst heb ik op het werk zelfgemaakte chocoladetruffels getrakteerd en dit was echt een super succes!
Het is heerlijk, maar niet echt een heel gezond recept. Wel zeker een succes voor een traktatie. Het is echt een heerlijk ambachtelijke truffel die goed vult, daardoor nemen mensen er meestal slechts één.
Neem je als ingrediënt chocolade van goede kwaliteit (er is zelfs melkchocolade zonder suiker te koop) zoals pure chocolade van meer dan 70%, dan is deze traktatie zeker niet zo slecht.
En af en toe een guilty pleasure is prima. We hoeven niet 100% gezond te ‘snoepen’.
Mijn dochter heeft deze chocoladetruffels gemaakt en het recept voor je uitgewerkt.
Ingrediënten voor 40 truffels
- 350 gr melkchocolade
- 12 cl. slagroom
- 1/2 tl oploskoffie
- een paar lepels cacao
- 250 gr pure chocolade 70% caca0
Bereiding
Voorbereiding
Smelt de melkchocolade au bain-marie de avond van te voren. En breng de slagroom en de oploskoffie aan de kook. Schenk de vloeistof over meerdere porties over de gesmolten chocolade en klop het goed door. Doe deze vulling in een kom en laat het een nacht opstijven in de koelkast.
Maak het recept
Bestuif de volgende dag het werkblad met cacao. Verdeel de vulling in 2 porties. Bedek ze met de cacao tegen het plakken en rol ze tot 2 worsten van ongeveer 2 cm dik. Snij de worsten in plakken van 2\3 cm dik. rol de plakken tot bolletjes en leg ze 1 uur in de koelkast.
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doop de truffels in de gesmolten chocolade en wentel ze daarna door de cacao.
Klaar is kees! Nu lekker smullen…
PS bewaar de chocoladetruffels in de koelkast. Anders loop je het risico dat de chocolade smelt.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter