Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Even wat anders dan anders: kikkererwtpannenkoekjes! Een unieke smaaksensatie met sesam, gember en korianderyoghurt. Heerlijk gerecht met een frisse groene salade erbij!
Ingrediënten
Voor de pannenkoek
- blikje gekookte kikkerwten
- 4 bruine boterhammen, verkruimeld
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 sjalotje
- 1 knoflookteen
- bosje lenteui
- gemberstronkje, geraspt
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel sesamolie
- handje grofgehakte koriander
- zout en peper
Voor de korianderyoghurt
- 1 grote kop yoghurt
- 1 grote hand verse koriander
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 1 theelepel honing
- 1 kleine knoflookteen, fijn gehakt
- zout naar smaak
Bereiding
Snij het sjalotje en de knoflookteen fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat het sjalotje en de knoflook fruiten tot het uitje glazig wordt. Zet opzij. Meng in een beslagkom de kikkererwten met de broodkruim van 3 boterhammen, de lenteui, de gemberrasp, de sesamzaadjes, de sesamolie, de losgeklopte eieren en de koriander. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet het geheel even in de koelkast.
Maak nu de koriander yoghurt om bij de pannenkoekjes te serveren: roer de koriander, de citroensap, de mosterdzaadjes, de honing, en de knoflook door de yoghurt, voeg zout toe en pas aan naar smaak. Zet de korianderyoghurt in de koelkast tot je gaat serveren.
Als laatste bak je de kikkerwtpannenkoekjes. Verhit hiervoor een flinke eetlepel olijfolie in een koekenpan, schep met een soeplepel twee hoopjes kikkererwtbeslag in de pan en druk ze plat zodat de kikkererwten uitgespreid zijn.
Maak ze niet veel groter dan je vuist, want hoe groter ze zijn hoe makkelijker ze uit elkaar vallen. Strooi vervolgens wat van de overige broodkruimels op de pannenkoekjes en laat ze op middelhoog vuur even bakken tot de onderkant goudbruin is. Draai de pannenkoekjes om en laat de andere kant ook goudbruin kleuren. Serveer met de korianderyoghurt en een frisse groene salade
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter