We gaan verder met deel twee in onze serie met pompoenrecepten. Na het ontbijtrecept met pompoen volgt nu de lunch. Wat vinden jullie van quinoa met pompoen en feta? Heerlijk en gezond!
Pompoen, quinoa en feta (3-4 pers)
Een herfstige lunch met pompoen:
Ingrediënten
- flespompoen of 1 kleine pompoen geschild en in stukjes gesneden
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- takje verse tijm
- snufje chillivlokken*
- 200 gr. feta
- 150 gr. quinoa
- 50 gr. olijfolie
- rucola of peterselie
- peper/zout
Bereiding
Meng de gesneden pompoen, de gesneden ui, de fijngesneden knoflook en tijm en leg dit op de ovenplaat. Strooi de chilivlokken eroverheen en voeg een klein beetje olijfolie toe over het mengsel. Je kunt het verder op smaak brengen met peper en zout. Bak het in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Kook daarna de schoongespoelde quinoa 15 minuten in kokend water op laag vuur. Na 15 minuten giet je het water af.
Snijd de feta in kleine stukjes. Doe deze samen met de quinoa en pompoen in een mooie schaal. Voeg de olijfolie erdoor heen en breng op smaak met peper en zout. Ter garnering voeg je de rucola of peterselie toe.
Geniet van je gezonde lunch met pompoen en quinoa!
Variatietip:
In plaats van quinoa kun je ook couscous gebruiken.
*Als alternatief voor chillivlokken kun je ook chillipoeder, kurkuma of kerriepoeder gebruiken.
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
AR zegt
Hallo,
Heel eerlijk?
Ik vond het niet zo lekker.
De pompoen was droog, melig en smakeloos.
AR
Vanessa zegt
Hallo AR dat kan gebeuren, zelf heb ik het niet gegeten. Komt uit de keuken van Sonja. Misschien meer olie toevoegen of de pompoen iets minder lang koken…