• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Diner met pompoen

Diner met pompoen

Laatste update: 24 februari 2016 - Door Sonja Silva | Leestijd ca. 2 minuten

Vandaag deel drie van onze selectie pompoenrecepten. We gaan verder met een gerecht voor het diner. Ook dan kun je pompoen eten. Bijvoorbeeld een heerlijke pompoenrisotto!

Pompoenrisotto (3-4 pers)

Herfstig gerecht met pompoen!

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 300 g risottorijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje tijm
  • 50 g boter
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 liter biologische kippenbouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas

Pompoen eten!

Bereiding

Zet de oven vast aan op 190 ºC aan. Snijd de pompoen in stukjes van 2 cm nadat je de zaden verwijderd hebt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de pompoen erop. Druppel dan ongeveer 3 eetlepels olie over de pompoen stukken.

Breng de pompoen op smaak met peper en zout en zet de bakplaat vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Smelt de rest van de olie en de boter in een pan en bak hierin de ui tot hij glazig is. Dan mag de rijst in de pan.

Blijf de rijst omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden. Daarna mag je telkens een soeplepel bouillon toevoegen en dan blijven roeren tot de risottorijst het water volledig heeft opgezogen. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe als de rijst bijna gaar is zodat het even opgewarmd wordt.

Als de pompoenrisotto klaar is de rest van de kaas erover strooien en klaar!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Lunch met pompoen
    Lunch met pompoen
  • Gezond recept: Een superlekkere pompoen-bietensalade
    Gezond recept: Een superlekkere pompoen-bietensalade
  • Pompoenrecept: risotto | groente van het seizoen
    Pompoenrecept: risotto | groente van het seizoen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profielMy Instagram profile

Sonja Silva

Voormalig Miss Nederland en VJ bij TMF. Nadat de ziekte ME/CVS was gesteld een poos uit de roulatie. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter en is Sonja actief als gospel zangeres en blogger. In 2015 onderging Sonja een maagverkleining. Sonja heeft Vanessa en Jenny van oktober 2014 t/m voorjaar 2015 actief bijgestaan met deze website. Als Zaankanter kon zij ook veel aanwezig zij bij ons op kantoor en was zij een grote steun. Ivm haar studie en de zware operatie heeft Sonja besloten haar werkzaamheden bij ons voorlopig te stoppen.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)

  • Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
  • Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
  • Houd je lever gezond! - 28 november 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: herfst, pompoen

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven