Pannenkoeken zijn heerlijk als lunch. Je kunt ze zelfs makkelijk meenemen en koud eten. Probeer maar eens deze gezonde speltpannenkoek met walnoten en honing.
Dit recept is voor 1 persoon.
Hoe maak je een speltpannenkoek met geitenkaas?
Ingrediënten:
- 25 gram speltbloem
- 1 ei
- snufje zout
- 0,25 liter water (of net iets minder voor een dikkere pannenkoek)
- 50 gram walnoten
- zachte geitenkaas en honing naar eigen wens
- olie om de pan in te vetten
Bereidingswijze:
Mix de speltbloem, het ei, zout en water tot een mooi beslag. Rooster ondertussen de walnoten lekker bruin. Zodra deze bruin zijn, kun je een laatje olie in de pan doen. Doe het beslag in de pan en bak het geheel op een laag vuurtje gaar.
Beleg de pannenkoek met geitenkaas en honing.Smullen maar!
Zie ook het Basisrecept speltpannenkoek
Tip: Ben je een grote eter of wil je wat bewaren? Verdubbel dan de hoeveelheid ingrediënten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024