Zelf een taart maken met speltbloem, is niet zo ingewikkeld. Dit is een basisrecept voor een taartbodem van spelt, die je zelf met fruit kunt versieren. Zo heb ik een heerlijke laag van zelfgemaakte bramenjam en griekse yoghurt op de taart gedaan. De versiering zijn verse blauwe bessen.
Ingrediënten
- 300 gram speltbloem
- 125 gram witte basterdsuiker of vervang het door stevia
- 1 mespunt zout
- 175 gram boter (kamer tempertuur)
- 1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem en suiker in een grote schaal. Snij de boter in kleine blokjes. Meng dit goed door elkaar.
Voeg het zout en het ei toe en kneed het deeg tot een mooie stevige bol. Smeer de springvorm in met boter. Verspreid de bol over de gehele bodem, totdat je een gelijkmatige laag hebt met een kleine rand.
Zodra de oven op temperatuur is, kun je de taart in 30 – 45 minuten mooi bruin bakken.
Tips voor de vulling
- Laagje soja met daarover verse aardbeien
- Appels met kaneel en nootjes
- Laagje room en bosvruchten
- Griekse yoghurt en perzikken
Heb je nog meer creatieve ideeën voor een heerlijke vulling, stuur het ons dan. We vullen onze recepten graag aan met jouw ideeën.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024