Winter, zomer, regen of zon… in deze heerlijke curry heb ik altijd trek en ik eet hem dan ook zeer regelmatig.
Zelfs koud als (mee neem) lunch is hij niet te versmaden!
Ingrediënten (4 personen)
- 6 grote tomaten
- 1 middelgrote zoete aardappel
- 1 potje kikkererwten (uitlekgewicht 200 gr)
- 2 paprika’s
- verse koriander
- 1 limoenen
- stukje verse gember (ongeveer 3 cm)
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 á 2 el kruidenmix of kruidenpasta (bijv. groene curry of garam masala, suikervrij!)
- 400 ml kokosmelk (E-nummervrij!)
- 150 gr quinoa
- water
- kokos– of extra vierge olijfolie om in te bakken
- 1 á 2 el arrowroot (of een ander natuurlijk bindmiddel)
Hoe maak je het
- snij de tomaten, paprika’s en zoete aardappel in kleine blokjes
- snij de sjalotjes, knoflook, gember en sereh fijn
- spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan
- fruit de sjalotjes, knoflook, gember en sereh aan in wat kokos- of extra vierge olijfolie
- voeg de kruidenmix toe en roerbak even kort mee
- voeg de blokjes tomaat, paprika, zoete aardappel, quinoa en de kokosmelk toe
- roer het geheel even goed door en schenk er water bij, totdat alles net onder staat
- doe de deksel op de pan en laat alles op een laag vuur in ongeveer een half uurtje gaar stoven, af en toe wel even roeren
- is de curry nog wat waterig dan kun je hem binden met 1 á 2 el arrowroot
- serveer met flink wat verse koriander en vers limoensap
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Dayenne van dayennefoodblog.com. Bedankt weer!
The following two tabs change content below.
Dayenne Bos
Blogger op dayenne foodblog
Mijn naam is Dayenne Bos en onder het motto “het hele gezin suiker- en tarwevrij!” probeer ik elke ochtend, middag en avond iets gezond, verantwoords maar vooral ook iets lekkers op tafel te zetten. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken.
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter