Pindakaas op een rijstwafel, pindakaas op een volkorenbroodje of een andere lekkere combinatie, zoals met havermout.
Pindakaas uit de supermarkt is echter vaak bewerkt met ingrediënten die niet zo goed voor je zijn, zoals palmvet en suiker. Terwijl pindakaas wel vaak een basis is bij gezonde snacks of maaltijden. Je kunt daarom pindakaas beter zelf maken. Het is erg eenvoudig!
Leestip: Wat kun je allemaal eten met pindakaas?
Hoe maak je zelf pindakaas?
Ingrediënten:
- 300 gram ongezouten pinda’s
Bereiding:
Je kunt alle pinda’s in 1 keer in een keukenmachine doen of je verdeeld het in 2 porties. (Ik doe het meestal in 2 porties omdat anders mijn keukenmachine snel oververhit raakt). Laat de keukenmachine 2 minuten op de hoogste stand draaien. Zet hem nu weer terug op een matige stand en laat hem nog 5 minuten draaien. Als de pindakaas er nog niet smeuïg uitziet en de notenoliën nog niet goed zijn vrij gekomen zet je hem nogmaals aan voor 2/3 minuten.
Eet smakelijk!
PS Om pinda’s en noten te malen, heb je echt een betere keukenmachine of blender nodig. De goedkope machines kunnen dit niet goed aan en kunnen oververhit raken (of geen goed resultaat geven). De blenders van Nutribullet kunnen dit over het algemeen wel goed aan.
—
Wij hebben dit recept over pindakaas maken gekregen van onze gastblogger Annemiek Eekelder. Ze is onze hofleverancier als het gaat om lekkere, gezonde recepten! Meer informatie over Annemiek vind je hieronder in haar profiel.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Jenny zegt
Het is toch wel heel handig (vinden wij ;-)) om een goede blender of keukenmachine te hebben hoor!
ria schurer zegt
En als je nou geen keukenmachiine hebt?