Inmiddels kennen de meeste mensen de gezonde graansoort quinoa wel. Maar heb je ook wel eens gehoord van amaranth (amarant)? Geen graansoort maar zaden zonder gluten.
Vervanger van rijst en brood
Je kunt het gebruiken in plaats van rijst en er zelfs brood van maken.
De zaden zijn een bron van vitamine B, E en verschillende mineralen.
Inca’s en Azteken
Het was een belangrijke voedselbron voor de Inca’s en de Azteken gebruikten de amaranth zaden voor de bereiding van rituele dranken!
Ik heb laatst een zak amaranth gekocht op de markt en nu ben ik op zoek naar lekkere recepten. Zowel ontbijt als diner.
Mail ons je favoriete amaranth recepten. De leukste plaatsen we op de site!
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
Laat een reactie achter