Vandaag deel drie van onze selectie pompoenrecepten. We gaan verder met een gerecht voor het diner. Ook dan kun je pompoen eten. Bijvoorbeeld een heerlijke pompoenrisotto!
Pompoenrisotto (3-4 pers)
Herfstig gerecht met pompoen!
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 300 g risottorijst
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bosje tijm
- 50 g boter
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 liter biologische kippenbouillon
- 100 g Parmezaanse kaas
Bereiding
Zet de oven vast aan op 190 ºC aan. Snijd de pompoen in stukjes van 2 cm nadat je de zaden verwijderd hebt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de pompoen erop. Druppel dan ongeveer 3 eetlepels olie over de pompoen stukken.
Breng de pompoen op smaak met peper en zout en zet de bakplaat vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Smelt de rest van de olie en de boter in een pan en bak hierin de ui tot hij glazig is. Dan mag de rijst in de pan.
Blijf de rijst omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden. Daarna mag je telkens een soeplepel bouillon toevoegen en dan blijven roeren tot de risottorijst het water volledig heeft opgezogen. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe als de rijst bijna gaar is zodat het even opgewarmd wordt.
Als de pompoenrisotto klaar is de rest van de kaas erover strooien en klaar!
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
Laat een reactie achter