Van de week waren een aantal genomineerden van de wedstrijd ‘Het kookboek van het jaar 2014’ bij DWDD. Bekijk het fragment op de site van DWDD. Wij hebben met veel enthousiasme gekeken en natuurlijk gestemd voor het kookboek van het jaar.
We feliciterenKo Sliggers, Rose stories en Nadia Zerouali met hun prijs!
Genomineerden kookboek van het jaar 2014 bij DWDD
Bart van Olphen: Vis uit blik Vis uit blik is niet de insteek van heel lekker eten. Bart van Olphen heeft een kookboek gemaakt over goed eten uit blik.In het buitenland is het heel gewoon om vis uit blik te eten. Nu Nederland nog. Dat is het motto van Bart van Olphen. Hij wordt gesteund door niemand minder dan Jamie Oliver. | |
De vakjuryprijs 2014:Ko Sliggers: Koken tussen de vulkanen Ko Sliggers woont in Zuid Italië en heeft daar de finesses van de Zuid-Italiaanse keuken leren kennen. Hij is kok met een passie voor mooie pure producten. De Siciliaanse keuken is bijzonder door de alle diverse invloeden van de keukens die langs zijn komen varen in de loop der jaren. | |
De Gouden Garde publieksprijs:Rose stories ism Nadia Zerouali: Melk & dadels Veel recepten gaan van ouder naar dochter of zoon. Of zelfs van oma. Deze recepten werden niet opgeschreven en kunnen daardoor verloren gaan. Daar is nu een einde aangemaakt. Heerlijke recepten uit de Marokaanse keuken zijn opgeschreven zodat iedereen dit kan maken. |
Genomineerden ‘Kookboek van het Jaar’ die er niet waren
Sarit Packer & Itamar Srulovich: Honey & Co Een kookboek vol met toegankelijke recepten. Het is echt een verwennerij voor je oog, door de heldere, pretentieloze opmaak. Het kookboek staat vol verse groente, spicy kruiden, knapperig brood, rokerig lamsvlees en wilde honing. Het zijn de gerechten van het Londense restaurant Honey & Co. | |
Pushpesh Pant: India Het is meer dan een kookboek. Het is een encyclopedie van de Indiase keuken. Er staat veel basisinformatie in. Dat is een kookboek op zich.Het boek bestaat uit 1000 makkelijk te volgen, authentieke recepten. Deze recepten komen uit alle delen van het land. | |
Delphine de Montalier: Rauw Rauw eten is heel populair. Dit is een kookboek dat in deze stijl is opgemaakt. Het is alleen al genieten als je door het boek heen bladert.In Rauw staan 115 recepten, van rauw tot heel kort gekookt. De visie van Rauw koken is het bewaren van alle gezonde elementen van een gerecht, door ze (bijna) rauw te eten. |
Stem jij ook voor een van deze boeken? De uitreiking van het ‘Kookboek van het Jaar’ is al op 13 november, dus wees er snel bij!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter