Anna Jones werkte samen met Jamie Oliver, maar ook met bekende koks als Antonio Carluccio, Sophie Dahl en Yotam Ottolenghi. Zij heeft zich echter gespecialiseerd in vegetarische recepten die eigenlijk iedereen wel lekker vindt.
Het boek Anna Jones, Vegetarisch het jaar door, is een lijvig boek (hardcover en 474 pagina’s) dat echt boordevol heerlijke recepten staat. Het is ingedeeld volgens de seizoenen, lekker makkelijk:
- Het begin van het jaar
- Tekenen van de lente
- De eerste warme dagen
- Zomer
- Herfst
- Winter
- Basisrecepten
Het boek bevat overigens niet alleen recepten. Daar kom ik zo op terug.
Recepten van Anna Jones
Een aantal vegetarische recepten die je in dit dikke kookboek vindt zijn onder andere:
- Platbrood met kappertjes, kruiden en eieren
- Lentestoofpot met kikkererwten en zoute citroen
- Yoghurtijs met rabarber en roos
- Vierkruidensoep met yoghurt
- Groenteshoarma
- Ricottagnochi met tomaten-botersaus
- Boterzachte aubergine met geroosterde couscous
- Geroosterde wortelburgers
Bij de basisrecepten vind je, zonder foto’s, een aantal recepten die ook wel terugkomen in het kookboek bij andere recepten. Zoals perfect zelf gekookte peulvruchten, makkelijke groentebouillon en yoghurtplatbrood. In het boek vind je meer dan 250 recepten voor alle seizoenen.
Meer dan recepten
Tussen de vegetarische recepten door vind je genoeg informatie in dit boek. Over eten, maar ook persoonlijke verhalen van Anna. Zo leer je bijvoorbeeld dat Anna graag naar de antiekmarkt gaat. Maar ook tips om ‘vrienden te worden met je vriezer’ of hoe je bloemen kunt gebruiken bij je gerechten. In de korte inleiding leer je wel een beetje Anna en haar manier van werken kennen. Dat maakt het echt een persoonlijk boek.
Hoe ziet het kookboek eruit?
Zoals gezegd, het is een dik boek met harde kaft en veel pagina’s. Hoe vaker ik er in blader, des te meer ik tegenkom wat ik ook wel eens wil uitproberen. Je kunt gewoon niet in één blik alle recepten overzien. Bovendien is de variatie erg groot.
De opmaak is redelijk traditioneel. Een recept aan de linkerkant, een (niet paginavullende) foto aan de rechterkant. Soms wordt hier mee gebroken als het recept meer nodig heeft dan één pagina. Dan gaat Jones gewoon op de volgende pagina door en verschuift het wat. Of je ziet geen foto bij de recepten, maar bijvoorbeeld wel op de volgende pagina (en een enkele keer ook helemaal niet).
Bij de recepten zelf vind je voor hoeveel personen het is, de ingrediënten en de bereidingswijze. Alles is en blijft persoonlijk, alsof Anna tegen je praat.
Juist kookliefhebbers zullen heel veel nieuwe inspiratie uit dit boek halen. Ondanks dat dit vegetarische recepten zijn, is het voor de niet-vegetariër ook een prima inspiratiebron. Want de variatie is zo groot, dat je zult zien dat je vlees niet snel mist als je eens uit dit boek kookt.
Praktische informatie
Titel: Anna Jones, vegetarisch het jaar door
Auteur: Anna Jones
Fotografie: Ana Cuba
Uitgeverij: Fontaine
ISBN: 978 90 5956 852 5
Aantal bladzijden: 474
Prijs: 34,99
Te koop bij o.a. Bol.com
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Limoen vs Citroen: Wat is het verschil? - 13 oktober 2024
- Paardenbloem, een natuurlijk medicijn bij bepaalde gezondheidsproblemen - 13 oktober 2024
- Sporten net na het eten, is dat gezond? - 9 oktober 2024
Laat een reactie achter