• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Indische broodsalade met quinoa

Indische broodsalade met quinoa

Laatste update: 1 september 2021 - Door Sonja Silva | Leestijd ca. 2 minuten

Indiase Broodsalade met quinoa

Ik ben gek op gerechten uit India. De prachtige kleuren komende van mooie kruiden als saffraan en kurkuma. Het enige nadeel is dat je bij gerechten als Lam Korma of Chicken Tikki Masala wel echt even de tijd moet hebben voor het bereiden. Daarom heb ik deze keer gekozen voor een super snel gerecht met de authentieke smaken van India. Namelijk een Indische broodsalade met quinoa. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 el kokosolie
  • 200 g paneer (Indische kaas) of feta
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 tl kerriepoeder
  • een bosje koriander
  • 1 bloemkool
  • 1 bos radijs
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 8 el quinoa
  • 2 pakken naanbrood (knoflook & koriander)

Bereiding

Kook de in kleine roosjes gesneden bloemkool met wat zout in 3 minuten. Afgieten en uitlekken.

De koriander mag grof gesneden en de radijsjes in vieren. Wok daarna de kerriepoeder en komijn met 2 el olie in een wok, 1 minuut lang. Doe dan de quinoa erbij en bak dit geheel 3 minuten. Doe dan de bloemkool erbij en wok 2 minuten lang op hoog vuur.

Je hoeft de wok niet schoon te maken voordat je de rest van de olie in de wok opwarmt. Scheur de naan in stukjes bak deze ook 3 minuten. Het brood mag bij de bloemkool in een schaal. Doe de koude tomaatblokjes, radijs en koriander erbij.

Tot slot mag je de kaas erover doen.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Waarom is quinoa zo gezond?
    Waarom is quinoa gezond?
  • makkelijke curry met rode linzen en wraps
    Recept voor een heerlijke makkelijke curry
  • Hoe maak je curry met kikkererwten?
    Hoe maak je een curry met kikkererwten?
  • Pompoen recept met quinoa en feta
    Lunch met pompoen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profielMy Instagram profile

Sonja Silva

Voormalig Miss Nederland en VJ bij TMF. Nadat de ziekte ME/CVS was gesteld een poos uit de roulatie. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter en is Sonja actief als gospel zangeres en blogger. In 2015 onderging Sonja een maagverkleining. Sonja heeft Vanessa en Jenny van oktober 2014 t/m voorjaar 2015 actief bijgestaan met deze website. Als Zaankanter kon zij ook veel aanwezig zij bij ons op kantoor en was zij een grote steun. Ivm haar studie en de zware operatie heeft Sonja besloten haar werkzaamheden bij ons voorlopig te stoppen.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)

  • Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
  • Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
  • Houd je lever gezond! - 28 november 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Bloemkool, broodsalade, indisch, quinoa

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Het is toch maar een klein koekje?
  • Wat is het verschil tussen witte en gele natuurazijn?
  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven