We hebben weer een heerlijk recept voor de bakkers onder ons. Irene is aan de slag gegaan met een heerlijke taart met peer, pruim en chocolade. Met gezonde natuurlijke producten en pure chocolade. Als dat niet goed klinkt? Lees hoe zij dit maakt:
Ingrediënten voor het deeg
- 250 gr bloem
- 125 gr boter op kamertemperatuur (niet te zacht)
- 1 ei gesplitst
- 100 gr kokosbloesemsuiker
- zout
Ingrediënten voor de vulling
- 450 gram seizoensfruit, zoals peren en pruim
- honing (naar smaak)
- 75 gram pure chocolade
Bereiding
Maak het taartdeeg. Kneed bloem, boter, eigeel, suiker en zout met je handen tot het een deegbal is en niet meer plakt. Laat een uur in de koelkast staan om te koelen.
Voor de vulling snijd je het fruit in kleine stukjes. Meng met 1 eiwit en honing en zet weg (tot het deeg klaar is). Vet vervolgens een ronde bakvorm in met olie of boter of leg er bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de bodem uit de koelkast en maak plat met een deegroller. Leg de deeglap in de ingevette bakvorm. Smelt de chocola en verdeel dit over de bodem. Vul de bodem daarna met het fruitmengsel.
Zet in de oven op 180 graden, 35 à 40 minuten.
Laat afkoelen en serveer (kan koud of warm gegeten worden). En nu genieten van deze heerlijke natuurlijke taart!
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter