Dit is weer zo’n eenvoudig, maar heerlijk recept. En heel gezond! Pannenkoeken met zalm en groene appel. Lekker in de zomer. Ook heerlijk om mee te nemen als lunch.
Ingrediënten:
- Pannenkoeken die je op jouw manier kunt bereiden. Zie ook het basisrecept voor speltpannenkoeken.
- 1 pakje met plakjes zalm of 1 grote plak met zalm
- 1 Granny Smith appel
Bereidingswijze:
- Maak gewone pannenkoeken of speltpannenkoeken.
- Laat de pannenkoek afkoelen.
- Snijd de zalmplakken in kleine stukken.
- Snijd de appel in kleine partjes
- Leg in het midden van de pannenkoek de stukjes zalm en appel.
- Rol de pannenkoek op en vouw hem achteraan naar binnen (als een soort wrap)
- Voor de garnering kun je nog een rolletje zalm bovenop leggen en met een sateprikker vastzetten.
Genieten maar van deze gezonde pannenkoek met zalm en appel!
Als lunch meenemen?
Meng dan de stukjes zalm en appel met een klein beetje citroensap en bewaar de pannenkoeken in de koelkast.
Variatietip
Vind je het nog een beetje saai? Brokkel er dan ook wat zachte geitenkaas tussen.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- 13 voedingsmiddelen voor meer ijzer in je bloed - 20 april 2024
- Welke keukenstijl is jouw favoriet? - 15 april 2024
- Wat zijn complexe koolhydraten en waar dienen ze voor? - 14 april 2024
Laat een reactie achter