We kregen dit recept voor een speltpannenkoek met chocolade van Dieuwke. Dieuwke experimenteert graag met nieuwe clean-eating recepten en dit originele recept beviel bijzonder goed! Een gezonde keuze!

Voor circa 3 a 4 pannenkoeken:
- 100gr speltmeel of -bloem
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
- 4 a 5 dadels zonder pit
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 1,5 hand blauwe bessen
- 1 kopje water
- 3 eieren
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in een kom. Meng de producten met de staafmixer tot een mooi beslag. Zet een koekenpan op laag vuur en bak de pannenkoeken in notenolie. Wacht geduldig tot het beslag aan de bovenkant niet meer vloeibaar is. Keer de pannenkoek met een spatel om en bak de andere zijde. Je kunt de pannenkoek garneren met amandelsnippers, kokosrasp, blauwe bessen en munt… Eet smakelijk!
Tip
Bekijk ook ons basisrecept voor speltpannenkoeken of speltpannenkoeken met walnoten, geitenkaas en honing.






Laat een reactie achter