Een lekker fingerfoodhapje. Met twee vingers vast te pakken, zonder knoeien.
Deze polentacups hebben Italiaanse invloeden en zijn heerlijk van smaak. En natuurlijk ziet het er lekker uit! Leuk voor bij een brunch of high tea!
Ingrediënten voor 6 bakjes
- 480 ml water
- 240 ml melk
- 160 ml groentebouillon
- 225 gram polenta
- 75 gram geraspte parmezaanse kaas
- 24 gram (2 eetlepels) ongezouten boter
- 2 tomaten, in stukjes gehakt
- 1 kleine ui, in stukjes gehakt
- 1 rode peper, van zaden ontdaan en in stukjes gehakt
- 30 gram salami (of chorizo), in blokjes gesneden
- 2 theelepels koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- zure room
- koriander blad voor garnering
Bereiding
Verhit de melk, water and bouillon in een steelpan. Wanneer het aan de kook is roer je de polenta erdoorheen. Draai het vuur laag en blijf nog 5 minuten roeren. Draai het vuur vervolgens uit en roer de boter en de kaas erdoorheen.
Beboter een muffin vorm en schep er 1 eetlepel polenta in. Druk een glas hierin (zodat een bakje wordt gevormd) en zet de vorm tenminste 1 uur in de koelkast.
Verwarm een kwartier voor het einde de oven voor op 250 graden Celsius. Verwijder het polenta bakje voorzichtig uit de muffinvorm en zet het op een rekje. Vet met een kwast de bovenzijde van het bakje in met olie. Bak gedurende 10 minuten af.
Ondertussen meng je de tomaten, ui, peper, salami, gehakte koriander en het limoensap. Laat dit even op smaak komen gedurende tenminste 15 minuten.
Doe de vulling in het bakje en lepel een klein beetje zure room erop. Garneer met een koriander blaadje.
Eet smakelijk!
Dit lekkere fingerfood recept is aangeleverd door Andrea van Kookstudio 4 Pure.
Laat een reactie achter