• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Fingerfoodrecept: lekker Polenta cups!

Fingerfoodrecept: lekker Polenta cups!

Laatste update: 25 augustus 2015 - Door Andrea Janssen | Leestijd ca. 2 minuten

fingerfood polentaEen lekker fingerfoodhapje. Met twee vingers vast te pakken, zonder knoeien.

Deze polentacups hebben Italiaanse invloeden en zijn heerlijk van smaak. En natuurlijk ziet het er lekker uit! Leuk voor bij een brunch of high tea!

Ingrediënten voor 6 bakjes

  • 480 ml water
  • 240 ml melk
  • 160 ml groentebouillon
  • 225 gram polenta
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 24 gram (2 eetlepels) ongezouten boter
  • 2 tomaten, in stukjes gehakt
  • 1 kleine ui, in stukjes gehakt
  • 1 rode peper, van zaden ontdaan en in stukjes gehakt
  • 30 gram salami (of chorizo), in blokjes gesneden
  • 2 theelepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • zure room
  • koriander blad voor garnering

Bereiding

Verhit de melk, water and bouillon in een steelpan. Wanneer het aan de kook is roer je de polenta erdoorheen. Draai het vuur laag en blijf nog 5 minuten roeren. Draai het vuur vervolgens uit en roer de boter en de kaas erdoorheen.

Beboter een muffin vorm en schep er 1 eetlepel polenta in. Druk een glas hierin (zodat een bakje wordt gevormd) en zet de vorm tenminste 1 uur in de koelkast.

Verwarm een kwartier voor het einde de oven voor op 250 graden Celsius. Verwijder het polenta bakje voorzichtig uit de muffinvorm en zet het op een rekje. Vet met een kwast de bovenzijde van het bakje in met olie. Bak gedurende 10 minuten af.

Ondertussen meng je de tomaten, ui, peper, salami, gehakte koriander en het limoensap. Laat dit even op smaak komen gedurende tenminste 15 minuten.

Doe de vulling in het bakje en lepel een klein beetje zure room erop. Garneer met een koriander blaadje.

Eet smakelijk!

Dit lekkere fingerfood recept is aangeleverd door Andrea van Kookstudio 4 Pure.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Ovenschotel met witlof, gehakt en aardappelschijfjes. Erg lekker!
    Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Gezonde pizza van gehakt met groente
    Gezonde pizza van gehakt met groente
  • Recept voor een koolhydraatarme bloemkoolschotel
    Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt?
  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept
  • Goede HIIT training voor het verminderen van buikvet​
  • Microplastics in je kleding en je huis? Dit betekent het voor je gezondheid

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven