Al menig gast heeft hem hier voorgeschoteld gekregen: bananenbrood met bosbessen. De recensies zijn telkens weer lovend maar dat kan ook bijna niet anders. Dit brood (cake) is namelijk suikervrij en vetvrij maar toch heerlijk smeuïg en zoet!
Ingrediënten
- 250 gr speltmeel (voor een glutenvrije variant kun je bijv. rijst- of boekweitmeel gebruiken)
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel of koek/speculaaskruiden
- 100 gr appelmoes
- 2 eieren
- 125 ml creme fraiche, kwark of Griekse yoghurt (tip: zelf eet ik liever geen koemelk en gebruik Griekse schapenyoghurt)
- 300 gr bananen, geprakt (= 3 grote bananen)
Variatie
- 250 gr bosbessen, het liefst bevroren (of ander fruit wat je lekker vindt). Bij mij is het eigenlijk al geen variatie meer want ik doe de bosbessen er eigenlijk altijd wel in.
- als je de cake liever wat zoeter wilt kun je bijvoorbeeld 100 gr honing of agave siroop toevoegen (zelf vind ik het niet nodig omdat de bananen en bosbessen al zoet zijn)
Hoe maak je het
- Meng in een kom de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel).
- Klop in een andere kom de natte ingrediënten luchtig (appelmoes, eieren, kwark, bananen).
- Vervolgens de twee mengels samenvoegen en goed doorroeren (voeg als het goed gemengd is de bosbessen toe en roer nog even kort).
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe het mengsel in de vorm.
- Zet de cake 50 a 60 minuten in de oven (180 graden).
- Laat na het bakken nog een half uur afkoelen voordat je de cake aansnijdt.
The following two tabs change content below.
Dayenne Bos
Blogger op dayenne foodblog
Mijn naam is Dayenne Bos en onder het motto “het hele gezin suiker- en tarwevrij!” probeer ik elke ochtend, middag en avond iets gezond, verantwoords maar vooral ook iets lekkers op tafel te zetten. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken.
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Eline zegt
Ik heb net het bananenbrood gemaakt. Heb alleen kokosmeel gebruikt ipv één van die jullie noemden. En ik heb geen cake blik, dus ik heb een taart vorm gebruikt. Nu is hij klaar, maar hij is hartstikke droog… Helemaal niet lekker! Kan toch niet komen door de kokosmeel en de taartvorm?
Jenny zegt
Hi Eline, denk vooral dat het komt door de kokosmeel. Dat reageert toch weer anders dan de andere meelsoorten.
BosBessen sirOOp zegt
Blueberry Ice Pops
Ingredients:
5 Cups fresh blueberries
1/2 Cup sugar
1 Tablespoon lemon juice (ideally freshly squeezed)
Instructions:
1. Add all ingredients, along with 1/2 cup cold water, to a blender. Puree until smooth. Place a fine-mesh sieve inside a large bowl and strain mixture through it. Use a rubber spatula to press down as much of the liquid as you can. Discard solids in sieve. You should have a about 3 cups of the blueberry mixture; add more water and stir a little if it’s less than that.
2. Divide the blueberry mixture evenly among the ice pop molds or whatever else you’re using. Place wooden sticks in each mold and freeze for 3+ hours.
3. When frozen, dip the bottom of molds in warm water for just 2-3 seconds to release.
Ilona zegt
Dat ziet er echt super lekker uit. Die ga ik dit weekend zeker maken! Bedankt…
iris zegt
krijg het druk deze week. En de wortelcake en het bananenbrood staan op mijn lijstje.Hou jullie op de hoogte of het geslaagd is !!